fbpx Press "Enter" to skip to content

Protest protiv smrada (iz kafilerije)

Grupa građana okupljena u udruženju “Stop kafileriji” organizovala je u Zrenjaninu protesnu vožnju ispred kafilerije odakle se godinama unazad delovima grada širi nesnosan smrad. Protestu je prisustvovalo par stotina građana Zrenjanina.

Jedan od organizatora Vladimir Dragić rekao je novinarima da gotovo svakog dana svom dvogodišnjem detetu mora da objašnjava zbog čega mora da uđe u kuću jer kafilerija emituje neprijatne mirise svakodnevno.

“Ako imamo sreće da vetar duva na kontra stranu može da ostane napolju, verujte, to nije samo smrad, to su glavobolje, mučnina, ne znamo koliko su to štetne materije, ali saznaćemo” kazao je on.

Dragić je podsetio na brojne bezuspešne akcije i pokušaje građana da reše problem.

“Nažalost, u ovoj zemlji izgleda sve mora ‘na gurku’, za ovih 15 godina bilo je peticija, krivičnih prijava, dobili su sudsku zabranu, to je bilo na apelaciji, pa se slučaj vratio na sud u Zrenjaninu, i ne znam zašto inertnost gradskih čelnika, da nemaju potrebu da se uhvate u koštac sa tim problemom” rekao je on.

Direktor kafilerije “Prekon” Slavko Popović saopštio je da firma posluje po zakonu i da se poštuju svi standardi predviđeni za tu vrstu delatnosti.

Popović smatra da su prijave protiv Prekona političke prirode, namerno i tendenciozno agitovanje pojedinih ostrašćenih struktura u cilju sopstvene političke promocije, čije su aktivnosti mnogo veći problem za grad Zrenjanin od svih prijatnih i manje prijatnih mirisa.

Popović je u septembru prošle godine na tribini koja je održana u MZ “Dositej Oradović” izjavio da da će u vrlo kratkom roku problem biti rešen, i da građani više neće osećati neprijatne mirise. Ovo nije prvo obećanje koje je isporučeno građanima, ali je kao i svako prethodno ostalo samo slovo na papiru.

Stiče se utisak da građani ovog puta neće odustati od borbe protiv smrada.

One Comment

  1. Smiljana Smiljana 19 јула, 2020

    Gospodina direktora vezati za drvo ispred kafilerije, jedno vece, nežno, naravno i pustiti ga da diše, nista više. Samo da diše i udiše !!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *