fbpx Press "Enter" to skip to content

Protest “1 od 5 miliona” u Novom Sadu – GARI, TO NIJE LEPO!

Sinoć je ekipa portala zrenjanindanas.rs otišla u Novi Sad da proveri atmosferu i način na koji Novosađani organizuju proteste u svom gradu.

Protest je kao i prethodnih nedelja počeo okupljanjem građana na Pozorišnom trgu.

Glumac Milorad Kapor se tokom svog govora obraćao uglavnom Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, a u vezi poziva koji je Vučević uputio prošle nedelje članovima SNS-a da idu u Beograd kako bi branili predsednika Vučića. Kapor je istakao da je baš Vučić (i njegovi koalicioni parneri SPS) kriv za jedan građanski rat i da im se ne sme dozvoliti drugi, ni u pokušaju.

Novinar Srđan Škoro je govorio o Vojvodini.
Autonomija Vojvodine je Vojvodina bez Čanka. Autonomija Vojvodine je Vojvodina bez Maje Gojković. Autonomija Vojvodine je Vojvodina bez Rističevića. Tako ja vidim Autonomiju Vojvodine, tako ja vidim celu Srbiju, moramo od njih da se oslobodimo i u tome moramo da budemo jedinstveni. Pustimo priče ni Kurta ni Murta, jer ja neću da Kurta vlada dok se mi svađamo da li će doći Murta. Stalno se javlja neka dilema da li su protesti građanski ili politički, svi protesti su i građanski i politički, a ovaj naš protiv Vučića je svenarodni. Ovo je buna naroda protiv savremenih dahija” rekao je Škoro.

Kolona je krenula ulicama Novog Sada sve do zgrade RTV-a ispred koje nas je sačekao improvizovani studio iz kog je novinar Igor Mihaljević vodio “slobodni dnevnik”.

Gosti “Dnevnika” su bili bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, student Brajan Brković, odbornik u Skupštini Novog Sada Lazar Runjanin i fotograf Vladimir Vava Jovanović.

Ovaj “Dnevnik” je pokrenuo jednu temu o kojoj Srbija gromoglasno ćuti, presuda Radovanu Karadžiću. Svim gostima “Dnevnika” postavljeno je pitanje da prokomentarišu presudu Radovanu Karadžiću. Na kraju je ova bolna tema izazvala i mali incident kada je jedan učesnik protesta pokušao da napadne novinara Igora Mihaljevića, zbog kako je rekao pokretanja priče o Radovanu koji je heroj.


Pogledajte snimak “Dnevnika”

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *