fbpx Press "Enter" to skip to content

Proteklog vikenda 5 saobraćajnih nezgoda, 43 vozača isključeno zbog alkohola

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od toga 2 nezgode sa povređenim licima i 3 sa materijalnom štetom.

Kako je iz zrenjaninske policije saopšteno, u ovim saobraćajnim nezgodama 3 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 260.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nedržanje potrebnog ostojanja – jedna i nepropisnog preticanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 44 učesnika u saobraćaju i izdata su 174 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 57 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivne supstance, 7 vozača – ostala isključenja i 43 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 6 vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.
Takođe, iz saobraćaja je isključeno 12 vozila, od toga, 5 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 6 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *