Press "Enter" to skip to content

Promocija Koraksovih karikatura

Promocija novogodišnjeg kalendara sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa – “Nova era”, u organizaciji dnevnog lista „Danas“ i pokreta „Novi Optimizam“ održana je sinoć u Zrenjaninskom Kulturnom centru.
Koraks je rekao da je imao ideju da kalendar nazove drugačije, pesimističnije, ali da je naslov optimističan, naslov koji, kako je ukazao, inicira da će možda u sledećoj godini nešto bolje, krucijalno, da se desi.
“Ova vlast je, imam utisak, načeta i da čitava stvar mora na neki način da se završi, jer, ovo je, s obzirom na nekoliko afera, naročito u poslednje vreme, one će obiljno uzdrmati ovu vlast, naročito ova sa oružjem, koja je evropski problem” rekao je Koraks.
Rekao je da je za vlast najkarakterističnije da jedna laž sustiže drugu i da to mora doživeti kolaps i da je siguran da će im videti leđa, ali, da je za njih dobra vest to što sve više ima problema sa rukama.
“Ali, ja se neću predati, postoje druge tehnike i nastaviću da radim, sa otežanim uslovima, a verujem da ću dočekati njihov kraj” poručio je on.
Kazao je i da je odnos bivših vlasti prema karikaturama slična današnjoj i da su neke od karikatura aktuelne i danas.  
“Milošević nije vodio računa o karikaturama, on je samo u nekoliko navrata komentarisao, a ovi sada burno reaguju, ali ne Vučić, već njegovi podrepaši, oni reaguju” kazao je Koraks.
Pored promocije održana je večeras i tribina na kojoj su pored Koraksa govorili i kolumnista lista „Danas“ Vladimir Jokić, profesorka Biljana Stojković, ovogodišnja laureatkinja nagrade Dobar primer Novog Optimizma, sudija Miodrag Majić i pozorišna rediteljka Jelena Bogavac, a moderator tribine bio je novinar Nedim Sejdinović.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *