Press "Enter" to skip to content

Problemi opozicije u Kuli

Još jedno brutalno skrnavljenje izborne volje od strane Predsednika opštine. U odgovoru na zahtev GG “Kritična masa”,koja se obratila Opštinskom veću kao organu koji je nadležan za dodelu prostorija političkim organizacijama i strankama koje su zastupljene u lokalnoj Skupštini,skoro bez ikakvog obrazloženja smo odbijeni. Obzirom na ovako nipodaštavanje i tretman koji jedina opoziciona organizacija u opštini Kula trpi,bićemo prinudjeni da se obratimo kancelariji OEBS-a,civilnom sektoru i drugim organizacijama koje se bave monitoringom ostvarivanja političkih prava i ljudskih sloboda kažu članovi “Kritične mase”.

Posle sastanka sa predsednikom Opštine Miljanićem (SNS) na kome su predstavnici ove grupe građana snimali telefonom razgovor sa Miljanićem a tema je bila upravo dodela prostorija nastaju novi problemi, naime Miljanić tvrdi da nije znao da ga snimaju iako se na snimku vidi da on konstatuje činjenicu da ga snimaju i ne prekida razgovor koji traje sat vremena, potom je Miljanić u izjavi za pojedine medije rekao da su ga krišom snimali i da ovo pokazuje da predstavnici ove grupe shvataju politiku kao rijaliti.

Prenosimo saopštenje GG “Kritična masa” povodom izjave Damjana Miljanića.

ODGOVOR NA SAOPŠTENJA PREDSEDNIKA OPŠTINE.
Pažnja koju na sebe privlači predsednik opštine Damjan Miljanić vezano za snimanje našeg sastanka sa njim, u njegovom kabinetu se može okarakterisati kao pokušaj da se opravda činjenica da za nas kao odborničku grupu i legitimne predstavnike jednog broja građana pokuša onemogući u radu.
GG “Kritična masa” je u izbornu trku ušla sa minimalnim budžetom koji je neuporediv sa budžetom kojim raspolaže Srpska napredna stranka, jer oni koriste noovac svih građana opštine Kula, i u tim uslovim kao i uslovima gde u partokratskom državnom aparatu postoji i animozitet prema svemu što nosi prefiks građansko uspeli smo da u lokalnu skupštinu uđemo sa četri odbornika. Vreme u kojem živimo je daleko od “Zlatnog doba” i mi na izdisaju svojih ličnih finansija pokušavamo da obezbedimo prostorije kako bi građani koji su nam dali podršku na izborima i u kampanji mogli da dolaze da nam predstave svoje probleme i zatraže savet odnosno pomoć.
Po svim pravilima, zakonima opštinska uprava je dužna da nam obezbedi ovaj prostor i kada je naš zahtev odbijen mi smo se zaputili u kabinet predsednika Miljanića da taj problem rešimo, snimali smo razgovor ali je neistina da gopspodin Miljanić to nije znao, prašina se digla kada su kerberi vlasti na društvenim mrežama po nečijem nalogu pokušali da ovaj čin predstave kao najgoru povredu ličnosti gospodina Miljanića a nas kao kritične pojedince koji ugrožavaju rad ove ustanove.
Iako su isti ti koji su nas napali priznali na nekim mestima da je ovaj znao za snimanje naš ugled je ukaljan, nama je jasno da se sve ovo dešava jer u Kuli nema opozicije i mi smo jedina pretnja trenutnoj vladajućoj koaliciji to se jasno vidi i iz činjenice da nemamo ni prostor u medijima jer su lokalni mediji zatvoreni neki samo za nas a neki od skoro i za sve političke teme, koje ne podrazumevaju aktivnosti opštinskih čelnika.
Dolazimo do zaključka da se sve ovo dešava zbog sve masovnijih protesta koji se održavaju u Kuli i gde veliki broj naših sugrađana izražava nezadovoljstvo kako republičkom tako i lokalnom vlašću, nama konfor ne treba mi smo se opredelili da sa građanima na ulici razgovaramo a ulicu nam ne mogu uzeti, osim nasilno.

KRITIČNA MASA OPŠTINE KULA
Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *