fbpx Press "Enter" to skip to content

Privremena obustava igranja predstava u pozorištu

Početkom ove godine, prilikom velikog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je uočeno prokišnjavanje, tj. oštećenje krova iznad dela velike sale. O tome je odmah obaveštena Gradska uprava Grada Zrenjanina, koja je pravovremeno poslala građevinske stručnjake koji su procenili vrednost oštećenja krova. Zatim je informisano i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je obezbedilo deo potrebnih novčanih sredstava za sanaciju krova.

“U međuvremenu je prilikom obilnih padavina otpao deo maltera sa plafona u glumačkom salonu. Iz tih razloga sve dalje aktivnosti u zrenjaninskom Pozorištu su obustavljene, a pozvana je i građevinska inspekcija da utvrdi trenutno stanje u tom delu Pozorišta.
Ubrzo posle toga, Građevinska inspekcija je donela Rešenje o obustavljanju aktivnosti u tom delu zgrade Pozorišta, a Gradska uprava je raspisala javni poziv za popravku krova. Zrenjaninsko Pozorište će nastaviti svoj rad na maloj sceni, rad na novim predstavama i igranja predstava (dramskih i lutkarskih) na gostovanjima u drugim pozorištima, do završetka radova na krovu Pozorišta”, navodi u saopštenju Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, Zrenjanin.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *