fbpx Press "Enter" to skip to content

Prikupljajte plastične čepove, pomozite članovima Udruženja paraplegičara Banata

Članovi Udruženja paraplegičara Banata od 2012. godine sprovode akciju prikupljanja plastičnih čepova, od čega nabavljaju ortopedska pomagala i do sada su prikupili više desetina tona čepova.

Predsednik tog udruženja Nenad Krbavac kazao je da je reč o ogromnoj količini čepova, budući da je težina jednog čepa 1,5 gram, te da se može meriti milionima sakupljenih čepova.

Akcija je zamišljena tako da se od plastičnih čepova kupuju ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom kojima su ona potrebna budući da, kako je rekao, postoji propusti u pravilnicima za dobijanje kolica, tako da neke osobe nisu mogle da dobiju adekvatna pomagala.

btr

Do sada su na taj način obezbedili pedesetak ortopedskih pomagala različitih vrsta za svoje članove, ali ne samo za njih, već i za mnoge druge za koje su smatrali da za tim imaju potrebu, a u poslednje tri godine obezbedili su osam kolica i za zrenjaninsku bolnicu.

Akciji prikupljanja čepova odazvao se veliki broj vrtića, škola i drugih organizacija i preduzeća iz srednjeg Banata.

“To nije samo priča o ekologiji, već i o socijalizaciji osoba sa invaliditetom, njihove veće vidljivosti i prepoznatljivosti, a na kraju, značaj je i u tome što su osobe sa invaliditetom pokrenule akciju koja je celokupnu zajednicu motivisalo da se pridruži i zaista smo prepoznatljivi po toj akciji” rekao je Krbavac.

Ukazao je i da im je za nabavku jedna invalidska kolica koji oni obično nabavljaju potrebno je sakupiti oko 4,5 tone čepova, što je velika količina, ali, kako je rekao Krbavac, dobrim odzivom ljudi to je ipak moguće, a za nabavku jednih kolica potrebno im je oko pola do godinu dana sakupljanja čepova.

Gradonačelnik pozvao Zrenjanince da se priključe akciji prikupljanja plastičnih čepova za Udruženja paraplegičara Banata

Čepove članovima udruženja uručio je danas i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i pozvao Zrenjanince da prikupljaju čepove i pridruže akciji koja je od velikog i višestrukog značaja za članove tog udruženja.