fbpx Press "Enter" to skip to content

Predstava “Dečak i mesec” pobednik lutkarskog festivala u Aleksincu

Narodno pozorište “Toša Jovanović” osvojilo je četiri nagrade sa predstavom “Dečak i mesec” na 5. “Zimskom pozorišnom festivalu za decu” u Aleksincu – za najbolju predstavu u celini, najbolju režiju i scenografiju i nagradu za najbolju epizodnu ulogu koja je pripala glumici Nataši Milišić.
Festival je održan u periodu od 20. do 25. maja u organizaciji Gradskog pozorišta “Teatar 91”. Odluke o nagradama jednoglasno je doneo žiri u sastavu Branislav Nedić, dramaturg, Ivana Nedeljković, glumica, i Cvetin Aničić, glumac-lutkar.

U obrazloženju nagrade za najbolju režiju i predstavu u celini koja je pripala Lutkarskom ansamblu Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” i rediteljki predstave “Dečak i mesec” Vjeri Vidov, žiri je naveo: “Izuzetnim rediteljskim postupkom, maštovito i originalno, razvijajući likove i događaje, izvanredno uklapajući sve scenske elemente, rediteljka Vjera Vidov nas vodi kroz uzbudljivu priču o borbi dobra i zla, o značaju mašte i sanjarenja i davanju značaja zaboravljenim vrednostima”.

Odluku o nagradi za najbolju scenografiju dodeljenu scenografu i pozorišnom producentu Leu Vukeliću, žiri je obrazložio mišljenjem da “scenografija kroz samu predstavu raste i od prazne scene pojavljuje se bogata scenografija jednostavnosti, ali vrlo stilski tačna i precizna”, dodajući i da “istaknuta slikovnost i multifunkcionalnost scenskih elemenata ovu scenografiju čine vrednom nagrade”.

Glumici Lutkarskog ansambla Nataši Milišić je za ulogu Svrake i Glumice u predstavi “Dečak i mesec” uručena nagrada za najbolju epizodnu ulogu.