fbpx Press "Enter" to skip to content

Predrag Grujić je novi član Lutkarskog ansambla

Mladi glumac iz Zrenjanina, Predrag Grujić je novi član Lutkarskog ansambla Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”. Pojačanje Lutkarskog ansambla omogućeno je nakon što je Grad Zrenjanin raspisao konkurs za mlade talente i jednu stipendiju dodelio zrenjaninskom pozorištu.

Ugovor o šestomesečnoj saradnji Grujić je potpisao sa direktorom Pozorišta Dejanom Karlečikom koji je istakao značaj ovog događaja.
“Stupanjem na dužnost direktora zadao sam sebi kao imperativ podmlađivanje oba ansambla, Lutkarskog i Dramskog. Prošle godine smo uspeli da Dramski ansambl pojačamo mladim glumcem, našim kolegom Milanom Kolakom, a sada je došao red da to uradimo i sa Lutkarskim ansamblom. Drago mi je, pre svega, što je Predrag Grujić Zrenjaninac i neko ko je prošao kroz ovo pozorište od svojih najmlađih dana kao publika, a zatim i kao polaznik Dramskog studija. Takođe mi je drago što je Grad opredelio jednu stipendiju našoj ustanovi jer taj čin pokazuje da i drugi razumeju našu potrebu za podmlađivanjem ansambla. Nadam se da će i nakon isteka stipendije biti mogućnosti da Predrag Grujić ostane deo našeg Lutkarskog ansambla”, rekao je Dejan Karlečik nakon potpisivanja ugovora, istakavši tendenciju da “oba ansambla, Dramski i Lutkarski, do kraja godine dobiju bar još po jednu mladu glumicu”.

Dobrodošlicu mladom glumcu poželela je i Tatjana Paskaš, rukovodilac Lutkarske scene Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”.
“Kompletna Lutkarska scena je oduševljena dolaskom mladog glumca jer je nama zaista bila neophodna ta kreativna energija koju nose mladi, školovani glumci. Kadrovska obnova Lutkarske scene može doprineti da budemo još interesantniji publici, a sa druge strane, široki spektar godišta bi nam dao veću mogućnost da konkurišemo na konkursima i festivalima. To znači i da možemo da razmišljamo o drugačijim podelama jer, podsetiću, u dečijim pozorištima obično glavne uloge igraju mladi glumci koji su po godinama bliži deci i koji u predstavama igraju uloge dece”, pojasnila je Tatjana Paskaš.

Saradnji sa zrenjaninskim pozorištem najviše se raduje Predrag Grujić.
“Želim da se zahvalim upravi Pozorišta najpre za priliku da zaigram na ovoj sceni u predstavi “Dečak i mesec” i da nakon toga dobijem stipendiju koja me je uvela u Lutkarski ansambl. Radio sam samo jednu predstavu ali proces je bio divan, zaista sam doživeo toplu dobrodošlicu celog ansambla. Za nas, mlade glumce, zaposlenje nakon završene Akademije je nešto što nam zvuči kao da se nikada neće desiti, ali ova stipendija je nada da moje kolege i ja možemo da se bavimo poslom za koji smo se školovali”, rekao je Grujić.

Predrag Grujić je rođen 1993. godine u Zrenjaninu. U Dramskom studiju Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” proveo je desetak godina. Glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Dragane Varagić. Iskustvo je sticao u pozorištima u Somboru, Vršcu, Beogradskom dramskom pozorištu, pozorištu “Boško Buha”i drugim teatrima, a oprobao se i u televizijskim serijama “Urgentni centar” i „Moja generacija Z“. Na Lutkarskoj sceni zrenjaninskog pozorišta zaigrao je u novembru 2021, u predstavi “Dečak i mesec” rediteljke Vjere Vidov. Nagradu za najboljeg mladog glumca “Milena Sadžak”, koju dodeljuje Pozorište lutaka Niš, osvojio je prošle godine na 52. Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održanom u Novom Sadu