fbpx Press "Enter" to skip to content

Povodom Međunarodnog dana porodice prijem za višečlanu porodicu Zečević

Povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, upriličio je prijem za višečlanu porodicu Zečević.
Prijemu u kabinetu gradonačelnika prisustvovao je i Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Gradonačelnik Salapura je naveo da je za promene u demografskoj strukturi jednog grada potrebno vreme, ali i brojne mere koje će prvenstveno podstaći uvećanje porodice. Rekao je da je i Zrenjanin grad koji mora da se uključi u sve akcije koje doprinose povećanju broja stanovnika, a da se podaci sa republičkog nivoa preslikavaju nažalost i na Grad Zrenjanin.

Čestitajući Međunarodni dan porodice Radoš Pejović je rekao da je danas veliki dan za naš grad, a da je gradonačelnik prepoznao značaj porodičnih vrednosti i maksimalno raspoložen da Zrenjanin uloži sve kako bi se demografska slika poboljšala.

Što se tiče Kartice tri plus, Zrenjanin je prvi grad u Vojvodini koji će biti nosinac ove kartice i čestitam porodici Zečević, posebno mami heroju, Mariji Zečević, koja je učinila veliko delo i dala pravi primer dokazujući da materijalna sredstva nisu jedina da bi se stvarala porodica, već da je potrebna hrabrost, volja i podrška okoline, a u ovom trenutku i podrška Grada Zrenjanina – rekao je Pejović napominjući da će Zrenjanin uskoro biti domaćin jedne od do sada najvećih manifestacija koja ukazuje na značaj porodičnih vrednosti.

Marija Zečević kazala je da je prava vrednost zapravo vrednost porodice, a da je odlučiti se stvarati mnogočlanu porodicu nije lako, ali da ko se odluči na borbu, krene i bori se.

Comments are closed.