fbpx Press "Enter" to skip to content

Pokušao da preveze migrante do rumunske granice za 200 evra

Viši javni tužilac u Zrenjaninu podigao je optužnicu protiv okrivljenog S.J.(1957) iz Vršca, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, na taj način što je dana 11.06.2021. godine, na području Republike Srbije, vršio nelegalan tranzit kroz zemlju, 11 lica, migranata, i to 10 državljana Avganistana i 1 državljanina Pakistana, a u nameri da istima omogući nelegalan prelazak granice sa Rumunijom i ulazak na prostor Evropske unije, te sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

On je to učinio tako što je po prethodnom dogovoru sa jednim stranim državljaninom, došao svojim teretnim vozilom u blizini naseljenog mesta Ritovi kod Vršca, gde ga je čekala ugovorena grupa migranata, te je iste smestio u prtljažni deo vozila, koji nije bio namenjen za prevoz putnika, a potom ih vozio ka granici sa Rumunijom, za šta je od istih naplatio 200 evra.

Dolaskom do naseljenog mesta Šurjan, zaustavljeni su od strane policijskih službenika nadležne područne policijske uprave.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *