Press "Enter" to skip to content

Pokret „1 od 5 miliona“ – Sigurni smo da nismo pogrešili

Autorka teksta je aktivistkinja udruženja „1 od 5 miliona“

Pozvao političare na odgovornost.

Šta su ostali uradili?

Digli glas protiv pozivanja političara na odgovornost i poštovanje date reči, a pojedinci pozivali da se na sledeći protest ponesu jaja i njima gađaju organizatori.

Nakon utorka kada smo izneli prvi korak u odbrani Sporazuma sa narodom i svakog potpisa, sigurni smo u jedno. Nismo pogrešili.

Ljudi čuju uvek ono što žele da čuju, čuli su ono čega su se plašili.

Da se razumemo, oni koji su prvi izašli sa zaključkom nakon konferencije Pokreta „1 od 5 miliona“ su oni koji su se najviše uplašili i oni koji su se spremali da izađu na lokalne izbore i koji su spremni da prekrše svoju reč i svoje obećanje dato narodu da će bojkotovati naredne izbore.

„1 od 5 miliona“ navikao je na napade, da smo deca, nesposobni, politički nepodobni.

Takvi napadi bili su posle trećeg i četvrtog protesta, a protest traje već više od godinu dana, zato što stanemo iza svake svoje izgovorene reči i svako obećanje je ispunjeno.

Hajde svi da se uozbiljimo.

Cilj Pokreta i protesta „1 od 5 miliona“ je promena sistema, i to korenita. Hoćemo da menjamo?

Kako? Tako što ćemo onim političarima koji krše Sporazum pogledati kroz prste. Ne može tako, tome stajemo na put.

Kažu…

To su nebitne stranke, zajedno imaju jedan odsto, a znaju li građani Srbije da se broj stranaka u Skupštini od 2003. godine uvećao za dva puta.

Znači li to da ćemo sada dopustiti da svako može da prekršio datu reč, da ne bojkotuje nego da izađe na izbore i tako svakih 10 godina.

Mi nemamo 10 godina da čekamo promene, u ovoj zemlji ostali smo zbog protesta, nećemo dozvoliti da se s vremena na vreme, iz mandata u mandat, od izbora do izbora neke „nebitne“ opozicije smenjuju u foteljama u parlamentu i kače na budžet Republike Srbije kako kome odgovara.

Stranke bi na izbore da se finansiraju iz budžeta. Koga briga za potrebe naroda i narodne interese.

E pa nas je briga. Nije vreme za preživljavanje stranaka i političara.

Vreme je da menjamo stvari.

Nas fotelje ne zanimaju, da smo ih hteli, prihvatili bismo ponude političkih organizacija i seli u iste. Mi samo želimo da živimo od svog rada nakon što završimo fakultete, zar je to toliko teško razumeti?

Pokret „1 od 5 miliona“ je u utorak bio odgovoran i krenuo da ispunjava dato obećanje da će čuvati Sporazum i bojkot.

Drago nam je da se javila ogromna energija i smatramo to pozitivnom pojavom.

Ovim putem pozivamo sve koji su imali zaključke, komentare i svoja viđenja da tu energiju i usmere na bojkot i promociju bojkota, a kritike na one koji stvarno krše Sporazum ili nameravaju da to urade i koji sa svojim strankama i nekim ljudima iz drugih stranaka koje su proglasile bojkot planiraju da izađu na izbore.

Valentina Reković

Prenosimo: Danas

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *