fbpx Press "Enter" to skip to content

Počeo upis dece u vrtiće Predškolske ustanove Zrenjanin

Predškolska ustanova Zrenjanin raspisala je konkurs za upis dece predškolskog uzrasta od 6 meseci do 6,5 godina za školsku 2022/2023. godinu

 1. za celodnevni boravak
  a) deca od 6 meseci – 3 godine / jaslice
  b) deca od 3 – 5,5 godina
 2. za poludnevni boravak u vrtićima : “Poletarac”, “Sunčica”i “Maslačak”
  a) deca od 3 – 5,5 godina
 3. grupe dece u godini pred polazak u školu
  a) celodnevni boravak
  b) poludnevni boravak

Upis dece radi pohađanja grupe dece u godini pred polazak u školu je obavezan za decu rođenu od 01.03.2016. do 28.02.2017. godine.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu će se vršiti elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije od 04.05.2022. do 31.05.2022. godine.

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne pribavljaju ova dokumenta.

NAPOMENA :
Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojom dokazuje navedeni status.

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2022/2023.godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića.

Ugovor o međusobnim pravima i obavezama Predškolska ustanova će sa korisnicima potpisati prve nedelje septembra u vrtićima Predškolske ustanove gde je dete primljeno.

Za upis dece u zrenajninske vrtiće godinama unazad ne postoji lista čekanja i sva deca, čiji roditelji konkurišu, budu upisana.