fbpx Press "Enter" to skip to content

Počasne članske kartice za medicinske radnike povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava

Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ pripremili su počasne članske kartice biblioteke za sve zaposlene medicinske radnike koji su od izbijanja epidemije radili u COVID sistemu.

Na ovaj način, Grad Zrenjanin i Biblioteka žele da zahvale upravo onima koji su u teškim uslovima i pod velikim pritiskom, pokazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti brinući o zdravlju i životima sugrađana.

Svetski dan knjige i autroskih prava, koji je ustanovio UNESCO 1995. godine, obeležava se sa željom da se ukaže na značaj knjige i čitanja kod svih starosnih kategorija stanovništva. 

Sa porukom da knjiga jeste dobar putokaz u vremenima koja su teška, ali jeste i lek, organizatori današnjeg darivanja žele da skrenu pažnju i na značaj kulture, bez koje nema ni solidarnosni, ni brige o bližnjem. 

Predstavnici medicinskih radnika zaposlenih u Covid jedinicama, Gradonačelnik Grada Zrenjanina, Simo Salapura i direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić upriličiće susret u Biblioteci u narednim danima.

Comments are closed.