Press "Enter" to skip to content

Pobuna u DS-u, omladina došla u centralu stranke u Beogradu

Omladina Demokratske stranke došla je u centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS ranije raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora, saznaje N1.

Predstavnci Demokratske omladine su u stranačkim prostorijama i čekaju da im se obrati i predsednik DS Zoran Lutovac od kojeg, kako kažu, traže razgovor i dijalog.

Jedna od članica Demokratske omladine, Aleksandra Božić rekla je da su zatečeni današnjom odlukom i njavljuju žalbu Staturanoj komisiji DS. Podršku omladini podržili su i pojedini narodni poslanici, pa su tako ispred stranačkih prostorija bili Balša Božović i Aleksandra Jerkov. Božovič je rekao da je i on zatečen odlukom o raspuštanju. Ukazao je na nedostatak demokratije u DS i izrazio nadu da će rukovodstvo ipak da shvati poruke koje su mu upućene. 

Na pitanje šta se dešava u DS on je rekao za FoiNet da su “mladi su uzeli stvar u svoje ruke”

Podsećamo, Predsedništvo Demokratske stranke je, zbog “neposlušnosti”, raspustilo više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

Kako se navodi u saopštenju DS, razlozi za ovu odluku su neaktivnost gradskog odbora, kao i zaustavljanje štetnih praksi koje su Demokratskoj stranci na lokalnim izborima u Beogradu donele, kako kažu, najlošiji rezultat u istoriji stranke i time je stavili na marginu političkog života u Srbiji.

Dodaje se da predstavnici omladine prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se, kako kažu, Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja, čime su naneli štetu Demokratskoj omladini i stranci.  

Grupa članova DS napustila je ranije danas sednicu Glavnog odbora i pre njenog završetka negodujući što su u odlučivanju o tačkama dnevnog reda u raspravi učestvovali gosti koji nisu članovi DS-a. Među demokratama koji su napustili sednicu su Branislav Lečić, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, kao i bivši ministar Slobodan Milosavljević.

Prenosimo: N1

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *