fbpx Press "Enter" to skip to content

Po petnaesti put dodeljena godišnja priznanja Sportskog saveza Grada Zrenjanina

Tradicionalna svečanost dodele godišnjih priznanja Sportskog saveza grada Zrenjanina održana je danas, po petnaesti put, u Baroknoj sali zrenjaninske Gradske kuće, uz prisustvo čelnika Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga i predstavnika sportskih asocijacija i institucija Republike Srbije i AP Vojvodine. Za sportska dostignuća i rezultate u 2020. godini nagrađeno je 26 sportista, sportskih klubova, stručnjaka, sudija, donatora, propagandista u sportu, a dodeljena su i posebna priznanja i nagrada za životno delo. O najboljima je odlučivao Upravni odbor Sportskog saveza grada Zrenjanina, a priznanja su dodeljena u 12 kategorija.


Gradonačelnik je, zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije, Davorom Štefanekom, uručio nagrade najuspešnijim kadetima, juniorima i seniorima. U kadetskoj konkurenciji priznanje su zaslužili član Plivačkog kluba “Proleter” i Atletskog kluba “AS 023” Justin Cvetkov i članica Atletskog kluba “Banat” Dunja Sikima. Među juniorima su se najviše istakli plivač “Proletera” Ognjen Kovačević i odbojkašica Aleksandra Uzelac. U seniorskoj kategoriji, među sportistima u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, priznanja su dobili rvač “Proletera” Viktor Nemeš i odbojkašica ŽOK “Klek” Nevena Džamić.

U kategoriji neolimpijskih sportova, nagrađeni su junior i juniorka Bogdan i Tijana Drašković, članovi Kluba borilačkih sportova “Internacional”, Predrag Klepić, član Savate kluba “Banat”, među seniorima, i kuglašica “Kristala” Ljiljana Frenc, među seniorkama. U kategoriji sportista s invaliditetom nagrađen je sportista u više disciplina, član kluba “Hendi sport” Kristofer Švarc.

Najbolje kadetske sportske ekipe su Plesni klub “Fridens” i Rvački klub “Proleter”, juniorske ekipe su Kajak klub “Begej” i Vaterpolo klub “Proleter”, dok su u seniorskoj konkurenciji nagrađeni šampioni Srbije, Kuglaški klub “Kristal” i Rvački klub “Proleter”. Trener rvača, Vojislav Trajković, zaslužio je priznanje u kategoriji sportskih stručnjaka-trenera, dok su među sportskim radnicima nagrađeni Srđan Bogaroški, za trenerski rad u vaterpolo sportu i Dragan Jocić, plivački trener.

Zoran Stojačić je proglašen za stručnjaka u sportu, a fudbalski sudija Ivan Mikalački za sportskog sudiju. Posebno priznanje dodeljeno je organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, najuspešniji propagandista u sportu je novinar Mile Novaković, a sponzor-donator Menjačnice “Spin” iz Zrenjanina.

Priznanje za životno delo uručeno je istaknutom pedagogu, treneru i sportskom funkcioneru u streljačkom sportu, u kom je proveo više od sedam decenija – Slavoljubu Grozdanovu.

U ime nagrađenih zahvalio se Mile Novaković. Današnju svečanost je umetničkim nastupom uveličala naša sugrađanka Milica Dosković, članica Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Moderator programa bio je sportski novinar i komentator Radio-televizije Vojvodine Lazo Bakmaz.

Comments are closed.