Press "Enter" to skip to content

Otvoreno pismo Ani Brnabić

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Gospođo Brnabić,
Tokom poslednje dve godine dva puta ste dolazili u Zrenjanin i davali izjave u vezi s ovdašnjim postrojenjem za prečišćavanje vode za piće.
Početkom prošle godine izjavili ste da je dobra vest što je postrojenje za prečišćavanje vode završeno, da je problem u zakonu koji ne dozvoljava da se tim poslom bavi privatno preduzeće i da će rešenje biti u tome da Grad Zrenjanin preuzme vlasništvo nad njim, uz svesrdnu pomoć vlade na čijem ste čelu.
Pre Vaše druge posete Zrenjaninu, država je ipak promenila Zakon o komunalnim delatnostima i omogućila privatnom postrojenju da se bavi preradom i distribucijom vode za piće.
Tokom druge posete Zrenjaninu, u junu ove godine, bili ste u “fabrici vode” i saopštili da je država dala milionska sredstva iz budžeta privatnom investitoru kako bi se prevazišao problem vodosnabdevanja u gradu. Pred Vama i kamerama, uz Vaše odobravanje konkludentnom radnjom – potvrdnim klimanjem glavom, vlasnik postrojenja Nenad Obradović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić su rekli da će od sredine jula kroz vodovodnu mrežu poteći ispravna voda za piće, a zatim biti ukinuta zabrana njene upotrebe.
Vi lično ste rekli: “Važno je da građani znaju šta radimo, šta smo investirali, zašto se pomeraju rokovi i ko je odgovoran da ti rokovi, koje smo nove postavili, budu ispunjeni”.
Gospođo Brnabić, znate li koji je danas datum?
Znate li šta državni funkcioneri u ozbiljnim državama preduzimaju prema nižerangiranim funkcionerima koji su (im) davali netačne informacije?
Znate li šta odgovorni ljudi na pozicijama poput Vaše rade kada se ispostavi da su u vezi s istim pitanjem, u kratkom roku, dva puta obmanjivali građane i javnost?
Znate li šta se u ozbiljnim državama dešava s odgovornima za davanje milionskih sredstava iz državnog budžeta privatnom preduzeću koje ne ispunjava ugovorne obaveze?  

Zrenjanin,1.novembar 2019. godine
Građanski preokret

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *