Press "Enter" to skip to content

Osnovni sud Zrenjanin: Mirko Krlić da isplati 300.000 uredniku lista Zrenjanin

Osnovni sud u Zrenjaninu doneo je presudu kojom je Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije, obavezan da mi isplati iznos od 300.000,00 dinara na ime pretrpljenog straha i duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda Dalibora Bubnjevića, urednika lista Zrenjanin.

Bubnjević je početkom aprila prošle godine podneo prijavu protiv Krlića zbog ugrožavanja sigurnosti.

On je naveo da ga je, dok je bio na radnom zadatku na svečanosti Hercegovačko sijelo” u hotelu “Vojvodina” u Zrenjaninu, Krlić vređao, psovao, a na kraju i udario u toaletu hotela.

Podsećam Vas da je pravna bitka trajala dve godine, a inicirana je uvredama i nasrtajem na moju ličnost tokom događaja kojem sam prisustvovao kao novinar.

Kako se u obrazloženju presude, između ostalog navodi, iz iskaza tužioca i saslušanih svedoka, Krlić je više puta Bubnjeviću uputio uvredljive reči i psovao ga je.

Iz iskaza Bubnjveića, sud je utvrdio da ga je Krlić u toaletu ošamario, a sud je prihvatio i iskaze jednog od svedoka koji j naveo da je video kako Krlić ulazi u toalet za Bubnjevićem i kako na njega nasrće, te da ga je morao zadržati kako bi omogućio da ovaj izađe.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *