fbpx Press "Enter" to skip to content

Održana 8. sednica Skupštine grada

Osma sednica Skupštine grada Zrenjanina, kojom je predsedavao Čedomir Janjić, održana je u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Na dnevnom redu našlo se nekoliko odluka iz komunalne oblasti, razmatrani su izveštaji o poslovanju radu javnih preduzeća i ustanova i usvojeno je nekoliko kadrovskih rešenja. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da su odbornici danas razmatrali dvadeset tačaka i da on, kao jednu od najznačajnijih tačaka, ocenjuje usvajanje Predlog Odluke o izmenama Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda.
Ova odluka odnosi se na proširenje nadležnosti našeg JKP “Vodovod i kanalizacija” da se uz održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, kako je bilo do sada, ubuduće može baviti i izgradnjom i rekonstrukcijom. Ovim pokušavamo da podignemo nivo i kvalitet pružanja usluga prema individualnim korisnicima, ali i da imamo efikasniji pristup opremanju naše industrijske zone “Jugoistok – Ečka”, kao i zbog najavljene rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju “Ruža Šulman” – istakao je gradonačelnik. 

Još je dodao da je protekla godina bila specifična u radu javnih preduzeća i ustanova.
– Svi smo bili fokusirani da što više sačuvamo zdravlje našeg stanovništva, i u jednom delu mogu da budem zadovoljan radom javnih preduzeća, međutim, ono što uvek tražim od svih javnih preduzeća i ustanova, naravno i Gradske uprave, jeste da moramo više da radimo na kvalitetu usluga, bržem rešavanju svih predmeta i problema koji se javljaju u gradu i to je neko svakodnevno insistiranje i nadam se da ćemo vremenom dostići taj željeni nivo – rekao je Simo Salapura. 

Odbornici su danas usvojili izveštaje o radu Gradske uprave grada Zrenjanina za 2020. godinu, Lokalnog ombudsmana grada Zrenjanina, Saveta za zdravlje grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, Centra za socijalni rad grada Zrenjanina, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina – Most, kao i izveštaj o poslovanju Ustanove Rezervati prirode Zrenjanin za 2020. godinu. 

Skupština grada usvojila je i Predlog Odluke o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini grada Zrenjanina na Crveni krst Zrenjanin, čime se toj organizaciji daje pravo korišćenja na nepokretnostima u zgradi koju koriste u Zmaj Jovinoj ulici 1c, kao i na objektu u Ulici Miroslava Tirše, o čemu je potpisan poseban sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i Crvenog krsta.

Comments are closed.