fbpx Press "Enter" to skip to content

ODRŽAN TREĆI PROTEST U ZRENJANINU (FOTO)

Večeras je održan treći protest u Zrenjaninu, posle okupljanja i govora građani su krenuli u šetnju kroz naselje “Mala Amerika”.

Nećemo odustati dok se ne sruši ova vlast, poručuju građani.

Zvuci pištaljki u kombinaciji sa nezadovoljstvom odjekivali su ulicama Zrenjanina, kao i povici “ostavka” i slične poruke vladajućoj koaliciji.

Ono što možda ne ide u prilog organizatorima ovih okupljanja jeste određeno nezadovoljstvo kod građana što se na ovim skupovima ne bave lokalnim temama kao i to da nema govornika koji predstavljaju građane Zrenjanina i njegove okoline.

Ivan Olujić je svoje uvodno obraćanje posvetio baš ovoj temi.

Svaki grad, svako mesto u Srbiji ima hiljade svojih problema i ne postoji mogućnost da se svi oni obuhvate na ovim skupovima, međutim svaki od tih problema ima ime i prezime a to je Aleksandar Vučić -poručio je Olujić.

Problem vode, grejanja, komunalija, i mnogi drugi se u stvari zovu problem Aleksandar Vučić i dok god ne rešimo ovaj nećemo moći ni ostale probleme poručio je Ivan Olujić okupljenim građanima.

Đorđe Vukadinović politički analitičar i narodni poslanik je u razgovoru sa građanima pokušao da približi kako funkcioniše Skupština republike Srbije.

Sve što vi vidite preko televizije su bajke, situacija u Skupštini je mnogo ozbiljnija i zabiranjavajuća. Ne postoji mogućnost da se poslanici koji nisu iz vladajuće koalicije spreme za raspravu, a kamoli u njoj učestvuju – rekao je Vukadinović

Veliko oduševljenje kod građana Zrenjanina je izazvalo pojavljivanje Željka Bodrožića novinara iz Kikinde koji je u svom obraćanju poručio okupljenima da su mnoge bune krenule iz Banata i da se nada da će i ovaj put Banat osvetlati obraz i pokazati da ovde žive slobodni, pravdoljubivi i pošteni ljudi.

Naš život se pretvorio u noćnu moru zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovoj organizovanoj grupi, za vreme ratova i sankcija smo pili nekakve sokove iz kesica, imitaciju soka a danas imamo imitaciju života – poručio je Bodrožić.

Događaj koji je obeležio večerašnje okupljanje jeste napad zrenjaninskog fotografa Svetozara Gunića na novinarku jednog nezavisnog dnevnog lista, gospodin Gunić je nasrnuo na koleginicu u trenutku kada je ova fotografisala okupljene pa samim tim i njega. Od okupljenih građana koji su odmah reagovali i stali u zaštitu žene pre svega smo mogli čuti da gospodin Gunić dolazi na proteste po nalogu određenih čelnika grada.

One Comment

  1. Svetozar Gunic Svetozar Gunic 26 децембра, 2019

    Tek sam sada video da ste me u vašem stilu objavili u tekstu o protestima
    Nisam fotografisam po nalogu vlasti vec sam kao fotoreporter hronicar vremena.O izvesnoj Pudarki,samo toliko.Njenog glavnog urednika sam obavestio da ne želim čitati njene bajate tekstove pišto čitam Danas.Ona se na to pozalila naše zajedničkom kolegi koni ju je posavetovao da me provocira.Ona je to primenila i poout manijaka je povela da me fotografiše.Na moju molbu da presrane ona je nastavila…Stamio sam ruku pref objektiv da se zaštitim od sumanutog napada na mene,profesionalnog novinara i fotoreportera člana mnovih novinskih udruženja.O tome šta se sve dogidilo obavestio sam sve nadležne organe.Kada mi je kolega priznao da ju je on nagovorio,odusrao sam.I vi ste naseli na te priče…Za dotičnu damu koja kaže da je novinarka savet je da bude u svakoj prilici profedionalac,a lnigavi provokator.Svetozar Gunić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *