Press "Enter" to skip to content

ODRŽAN TREĆI PROTEST U ZRENJANINU (FOTO)

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Večeras je održan treći protest u Zrenjaninu, posle okupljanja i govora građani su krenuli u šetnju kroz naselje “Mala Amerika”.

Nećemo odustati dok se ne sruši ova vlast, poručuju građani.

Zvuci pištaljki u kombinaciji sa nezadovoljstvom odjekivali su ulicama Zrenjanina, kao i povici “ostavka” i slične poruke vladajućoj koaliciji.

Ono što možda ne ide u prilog organizatorima ovih okupljanja jeste određeno nezadovoljstvo kod građana što se na ovim skupovima ne bave lokalnim temama kao i to da nema govornika koji predstavljaju građane Zrenjanina i njegove okoline.

Ivan Olujić je svoje uvodno obraćanje posvetio baš ovoj temi.

Svaki grad, svako mesto u Srbiji ima hiljade svojih problema i ne postoji mogućnost da se svi oni obuhvate na ovim skupovima, međutim svaki od tih problema ima ime i prezime a to je Aleksandar Vučić -poručio je Olujić.

Problem vode, grejanja, komunalija, i mnogi drugi se u stvari zovu problem Aleksandar Vučić i dok god ne rešimo ovaj nećemo moći ni ostale probleme poručio je Ivan Olujić okupljenim građanima.

Đorđe Vukadinović politički analitičar i narodni poslanik je u razgovoru sa građanima pokušao da približi kako funkcioniše Skupština republike Srbije.

Sve što vi vidite preko televizije su bajke, situacija u Skupštini je mnogo ozbiljnija i zabiranjavajuća. Ne postoji mogućnost da se poslanici koji nisu iz vladajuće koalicije spreme za raspravu, a kamoli u njoj učestvuju – rekao je Vukadinović

Veliko oduševljenje kod građana Zrenjanina je izazvalo pojavljivanje Željka Bodrožića novinara iz Kikinde koji je u svom obraćanju poručio okupljenima da su mnoge bune krenule iz Banata i da se nada da će i ovaj put Banat osvetlati obraz i pokazati da ovde žive slobodni, pravdoljubivi i pošteni ljudi.

Naš život se pretvorio u noćnu moru zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovoj organizovanoj grupi, za vreme ratova i sankcija smo pili nekakve sokove iz kesica, imitaciju soka a danas imamo imitaciju života – poručio je Bodrožić.

Događaj koji je obeležio večerašnje okupljanje jeste napad zrenjaninskog fotografa Svetozara Gunića na novinarku jednog nezavisnog dnevnog lista, gospodin Gunić je nasrnuo na koleginicu u trenutku kada je ova fotografisala okupljene pa samim tim i njega. Od okupljenih građana koji su odmah reagovali i stali u zaštitu žene pre svega smo mogli čuti da gospodin Gunić dolazi na proteste po nalogu određenih čelnika grada.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *