fbpx Press "Enter" to skip to content

Održan Sajam zapošljavanja, ponuđeno 449 radnih mesta

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala za zapošljavanje Zrenjanin u hali sportova “Zvonimir Zvonko Vujin”održan je danas 24. Sajam zapošljavanja na kome je 42 poslodavca tražilo 449 radnika.

Aleksandra Štrbac iz NSZ – Zrenjanin kazala je da su traženi radnici različitih profila, od I do VII stepena stručne spreme.

Među poslodavcima su zrenajninski Mlekoprodukt, Kompanija Linglong, Šivnoz, Eseks, Remondis, Geze, Kolpa, Drekslmajer, Tisza Automativ, Novares i drugi.

Navela je i da zbog epidemioloških uslova 2020. godine sajmovi nisu održavani, a Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je, na republičkom nivou, prvi Virtuelni sajam zapošljavanja 2021. godine koji je pokazao dobre rezultate.

Štrbac je kazala i da je na do sada održana 23 sajma u Zrenjaninu traženo 5.754 radnika, a da se zaposlilo 4.581 lice sa evidencije nezaposlenih.

Kada je reč o broju lica na evidenciji filijale za zapošljavanje Zrenjanin, navela je da je na području Srednjobanatskog okruga na kraju aprila 2022. godine bilo 11.381 lice,od toga, u gradu Zrenjaninu je 5.628 lica.

Ukazala je i da je na kraju aprila u odnosu na početak godine došlo do smanjenja broja lica na evidenciji filijale za zapošljavanje Zrenjanin – za oko 250 lica u okrugu.