fbpx Press "Enter" to skip to content

Održan radni sastanak u Gradskoj kući sa predstavnicima kompanije “Metito”

Čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, kao i predstavnici više gradskih odeljenja i službi, održali su u Gradskoj kući prvi radni sastanak sa predstavnicima kompanije “Metito” – investitorom i projektantom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Zrenjanina, čime je i počela tehnička realizacija tog projekta od strateškog značaja za grad.

Gradska uprava grada Zrenjanina je za potrebe praćenja ugovornih obaveza i realizacije projekta formirala komisiju u kojoj su predstavnici svih relevantnih institucija neophodnih za uspešnu realizaciju planiranih aktivnosti. Projekat se trenutno nalazi u fazi pripreme neophodne dokumentacije u cilju ishodovanja građevinske dozvole.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, naglasivši izuzetan značaj izgradnje prečistača otpadnih voda, rekao je tada i da obaveze Grada Zrenjanina nisu finansijske prirode, već da one podrazumevaju zemljište, koje je obezbeđeno na obodu industrijske zone “Jugoistok”, i povezivanje gradske kanalizacije sa budućim prečistačem.

Comments are closed.