fbpx Press "Enter" to skip to content

Obrušio se zid kuće kraj gradilišta zgrade na uglu Petefijeve i Ive Lole Ribara

Zid kuće kraj gradilišta stambeno – poslovnog objekta u Petefijevoj ulici obrušio se danas, povređenih nema, a kako saznajemo tri porodice su iseljene.

Jedan od stanara kazao je da se zid obrušio danas nešto posle 12 sati, najpre je pomislio da je zemljotres, onda je čuo da se nešto ruši, zatim video mnogo prašine i tada je, kaže, istrčao na ulicu.

Rekao je i da se zid obrušavao u dva navrata, da na sreću niko nije povređen, ali da su tri porodice morale biti iseljene i da sumnjaju da je do obrušavanja došlo zbog radova na izradnji zgrade.

Na teren su, naveo je, izašli zrenjaninska policija, komunalna milicija i građevinska inspekcija.

Stambeno poslovni objekat gradi se na uglu ulica Petefijeva i Ive Lole Ribara, na mestu nekadašnje zgrade i magacina zrenjaninskog trgovinskog preduzeća “Centroduvan”, a investitor je preduzeće “Turbo gas” iz Kikinde

Vlasnik te firme Ivan Rotarov tvrdi da se zid srušio jer je više od 20 godina bio u veoma lošem stanju, pokazavši i fotografije tog zida pre rušenja.

“Pogledajte gde stoje bager i valjak, na koti nula, prema tome, od zida 7,5 metara nije kopano, to je sasvim dovoljno da ne može da padne zid. Dakle, nije uzrok iskop jer nije potkopano” kazao je on.

Rešićemo, saniraćemo, ozidaćemo, kazao je još Ivan Rotarov i naveo da je za dve ugrožene porodice platio smeštaj dok se kuća ne dovede u stanje da se u njoj može ponovo stanovati.

tekst i foto: Ljiljana Stupar