Press "Enter" to skip to content

Obradović: Fabrika vode u Zrenjaninu je puštena u rad, teče ispravna voda

Celokupna voda iz novog postrojenja puštena je u zrenjaninsku vodovodnu mrežu, a analize rađene svakodnevno pokazale su da je voda očišćena i ispravna, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Sinerteka Nenad Obradović.


“Imamo dobre vesti, od 2. septembra preuzeli smo kompletno snabdevanje vode u gradu i od prvog dana su rezultati analiza odlični, analize uzimaju tri laboratorije, a jedina je merodavna Zavod za javno zdravlje” rekao je Obradović.


Kazao je i da je pored kvaliteta vode koja izlazi iz postrojenja i zadovoljavajuća i količina vode predviđena ugovorom.  


“Sa naše strane, i ranije smo ispoštovali dogovor postignut na sastanku održanom sa premijerkom Anom Brnabić, da se voda pusti 15. septembra, dokazali da fabrika funkcioniše normalno i praktično smo zvanično pustili u rad fabriku 2. septembra” rekao je Obradović.


Kazao je da će u narednih sedam do deset dana posedovati kompletnu dokumentaciju o analizama vode nakon čega će moći i da fakturišu svoje usluge, konačno, posle četiri godine, a da je na inspekciji da skine zabranu korišćenja vode za piće. 


“Mi smo na žalost zbog proceduralnih i administrativnh zabrana stajali sa radom tri godine, i zbog toga napravili gubitke. ” kazao je on.   


Na današnjoj konferenciji bilo je reči i o krivičnoj prijavi koju je organizacija Građanski preokret podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv gradonačelnika Zrenjanina i još pet povezanih osoba zbog sumnje da su izvršili niz krivičnih dela tokom poslednjih pet godina, a u vezi sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu.


Oliver Zeveđi pravni zastupnik grupe Zilio – investitora fabrike vode u Zrenjaninu, uputio je danas apel državnim organima da što pre reše predmet po toj krivičnoj prijavi.
“U ime investitora zamolio bih državne organe da što pre odrade krivičnu prijavu i što pre sprovedu sve potrebne radnje kako bi se to raščistilo, nije prijatno, ni nama kao kompaniji ni, Nenadu Obradoviću, zaposlenima, a da ne govorimo da smo u osetljivom momentu u pregovorima sa stranim investitorom koji treba da uđe i dokapitalizuje fabriku” kazao je Zeveđi. 
Rekao je da je teško objasniti predstavnicima izraelske kompanije zašto je podneta prijava protiv odgovornog lica u kompaniji, jer, kako je naveo, oni ne razlikuju politikantske krivične prijave protiv pravih krivičnih prijava. 
“Ovo je prijava koja prvo stigne u medije, a zatim tužilaštvo, bez ikakvog osnova, i zato molim nadležne organe da što pre postupe i ne čekaju”. zaključio je Zeveđi.


Obradović i Zeveđi su ukazali da nije bilo zlouptreba već da su oni na gubitku, a da građani Zrenjanina neće biti oštećeni. 

Izvor: Beta

2 Comments

  1. Fahri Musliu Fahri Musliu 18 септембра, 2019

    To je postrojenje koje preciscava vodu reverznom osmozom. Firma koja je napravila fabriku bavi se proizvodnjom opreme za tu namenu. Postrojenje reverzne osmoze može prečišćavati razne tipove zaprljane vode, kao što su površinske rečne vode, bunarske vode, morske vode kao i otpadne vode različitog porekla. Svaka od ovih voda ima specifične hemijske karakteristike, organske i neorganske polutante i za pravilan rad postrojenja potrebno je poznavati ove karakteristike, kao i procesne parametre sistema.

    Pored svih prednosti, problemi koji se javljaju u radu ovog uređaja vezani su za moguće stvaranje naslaga soli, zapušenja usled mikrobiološke kontaminacije, kao i negativno dejstvo raznih poluatanata na membrane. Ovi problemi se rešavaju efikasnim hemijskim tretmanima. Zato je potrebno da se raspolaže stručnim znanjem i kapacitetom analitičke laboratorije da razvije efikasan koncept hemijskog tretmana, uz najveće moguće uštede i pouzdanost rada. Mozda su potrebni strucnjaci koji ce uspesno da rukuju ovim postrojenjem u Zrenjaninu? Ipak je to sofisticirano postrojenje , ne trpi nestrucnost , povrsnost , aljkavost…..

  2. Public enemy number one Public enemy number one 23 децембра, 2019

    Ko koga ovde laže! Javnost uti! Voda je opet postala žuta i jako smrdi!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *