Press "Enter" to skip to content

Obilazak fabrike vode, Izraelci potencijalni suvlasnici

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, šefovi odborničkih grupa i predstavnici portala “Zrenjanin danas” obišli su danas sa investitorom postrojenje za preradu pijaće vode.

Od gospodina Nenada Obradovića, predstavnika investitora dobili smo informaciju da će se u narednih deset dana početi sa postepenim puštanjem prerađene vode u sistem.

Gospodin Obradović nam je potvrdio da su pumpe u postrojenju sinhronizovane sa pumpama u “Vodovodu”.

Urađena je sinhronizacija pumpi na izvorištu i u samom postrojenju, pumpe na samom izvorištu su većeg kapaciteta pa smo u startu imali probleme, koji su doveli do pucanja cevi, sada je to zahvaljujući Gradskoj upravi koja je investirala u SKADU (softver) ovaj problem smo uspešno rešili” – rekao je Obradović.

Veliki deo opreme je ugrađen, postepenim puštanjem vode u sistem do polovine ovog meseca u sistemu će se naći oko 30%, a do kraja meseca i svih sto posto kapaciteta – izjavio je Obradović. Građevinski radovi na bazenu za predpripremu vode se takođe privode kraju, a po rečima investitora biće gotovi u toku sledeće nedelje.

Odgovor na pitanje koje se provlačilo prethodnih dana, ko je gospodin koji je prisustvovao sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, po rečima Obradovića plan je da sa prodajom 50% udela u vlasničkoj strukturi izraelskim kompanijama “Rimon” i “Avital” dođe u mogućnost da fabrika funkcioniše, ali i da vrati novac koji su dobili kao pozajmicu od Vlade Srbije. Gospodin je prisustvovao sastanku kao predstavnik izraelskih kompanija, a pozvan je od strane investitora.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *