fbpx Press "Enter" to skip to content

NUNS i UNS: Položaj lokalnih medija veoma težak

Povodom Svetskog dana slobode medija koji se obeležava danas, predsednik NUNS-a Željko Bodrožić i predsednik UNS-a Vladimir Radomirović ocenili su u Novom danu(TV N1) da je položaj novinara u Srbiji veoma težak, kao i da su u najtežoj situaciji novinari u lokalnim i štampanim medijima, a da većina redakcija u unutrašnjosti Srbije “jedva sastavlja kraj s krajem”.

“Mediji koji su posebno ugroženi u ovoj krizi su štampani mediji i lokalni mediji. Njima je potrebna pomoć. Ističem da je važno da mediji poštuju kodeks novinara Srbije i poštuju radna prava svojih zaposlenih. Konkursi za pomoć medijima u lokalnim samoupravama nisu dobro vođeni. Novac je odlazio medijima koji ne poštuju kodeks novinara Srbije, i koji ne izveštavaju u interesu građana i tih opština i gradova, to mora da se promeni” – istakao je Radomirović.

U vreme vanrednog stanja zbog centralizovanih informacija, zbog pokušaja uvođenja cenzure, novinarima je još više otežan posao, a naročito novinarima u lokalnim medijima. Male redakcije jedva sastavljaju kraj sa krajem, to je usloženo u ovom vremenu, a do informacija teško dolaze”, navodi Bodrožić.

Izvor: N1 / Foto N1 youtube

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *