fbpx Press "Enter" to skip to content

Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića i Zrenjaninske filharmonije – ulaznice rasporodate

Violinista Stefan Milenković nastupiće sa Zrenjaninskom filharmonijom sutra, 9. januara, na novogodišnjem koncertu u Kulturnom centru Zrenjanina, a pod dirigentskim vodjstvom Mikice Jevtića.

Karte za ovaj koncert rasprodate su u samo dva dana, a Stefan Milenković u Zrenajnin stiže posle dva koncerta u Italiji na početku ove godine – u Trapaniju i Mesini na Siciliji.

Milenković je na konferenciji za novinare održanoj decembra prošle godine u Gradskoj kući u Zrenjaninu izrazio zadovoljstvo što će biti u prilici da pred zrenjaninskom publikom nastupi posle, kako je rekao, dvadesetak godina.

“Znam da je i tada, i u medjuvremenu, zrenjaninska publika zaista posebna, da poznaje i voli muziku, da dolazi na koncerte i da uživa u raznim žanrovima muzike, i to je uvek lepo i daje posebnu odgovornost za bilo kog muzičara iz bilo kog žanra da da svoj maksimum”, kazao je tada Milenković.

Milenković je rekao da će program biti raznovrstan, novogodišnji i da će svirati popularna dela u kojima je protagonista violina i gde je orkestar “vatreni saradnik i podrška”, program u kome muzičari, posebno violinisti uživaju, jer imaju priliku da pokažu svoj maksimum kroz “atraktivna i virtuozna” dela.

“Biće tu i prigodan novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji uokviruje sve to”, dodao je on.

Sutrašnji concert ujedno je i prvi u nizu koji će filharmonija i Kamerni orkestar izvesti tokom godine, budući da će po prvi put Zrenjaninska filharmonija imati profesionalnu koncertnu sezonu i da će, kako je najavljeno, biti održano pet ili šest koncerata zrenjaninskog Kamernog orkestra i dva ili tri koncerta Zrenjaninske filharmonije čiji je rad posle 60 godina obnovljen 2014. Godine.