fbpx Press "Enter" to skip to content

Novinarka Branka Jajić biće sahranjena danas na Tomaševačkom groblju u 15 časova

Novinarka Branka Jajić biće sahranjena danas, 10. septembra, u 15 časova na Tomaševačkom groblju.
“U listu „Zrenjanin“ je kao novinarka i urednica provela više od pola veka, pisala je o raznim temama, pratila je različite događaje, uvek je bila na pravom mestu u pravo vreme. Sve to je svojim prepoznatljivim stilom i biranim rečima pretakala u tekstove. Čitaoci su je beskrajno voleli, cenili i poštovali. Branka je bila sinonim ne samo lista „Zrenjanin“ nego i za novinarstvo naše sredine”objavio je list Zrenjanin.
Branka Jajić rođena je u Gračacu, u Hrvatskoj. Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ završila je u Zrenjaninu i maturirala na prirodno-matematičkom smeru u Drugoj zrenjaninskoj gimnaziji. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Odseku za jugoslovensku i opštu književnost. Pohađala je prve postdiplomske interdisciplinarne studije komunikologije na Sveučilištu u Zagrebu, ali ju je rat sprečio da odbrani magistarsku tezu.
To je učinila na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu sa temom „Ljudi koji su promenili svet – Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, Mileva Marić, Anštajn i Milutin Milanković“, gde je započela doktorski rad posvećen korporativnoj društvenoj odgovornosti.
Branka Jajić novinarstvom je počela da se bavi još za vreme studija. Pisala je za „Večernje novosti“, Studio „B“, a potom i za „Zrenjanin“. Sarađivala je sa „Ilustrovanom politikom“, „Večernjim novostima“, Radio „Novostima“, Radio Beogradom, Radio Novim Sadom, „Vojvođanskim magazinom“, „Panonskom zorom“, „Ulaznicom“, kao i sa lokalnim televizijskim stanicama KTV i „Santos“.
Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja od kojih se izdvaja Nagrada Grada Zrenjanina za doprinos kulturi i novinarstvu.

Tekst i foto: List Zrenjanin

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *