fbpx Press "Enter" to skip to content

Nove nazive dobija 16 gradskih ulica

Pred odbornicima se našao i Predlog rešenja o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji grada Zrenjanina. Tim predlogom, brojne ulice u gradu i okolnim selima, koje do sada nisu imale zvanične nazive, dobijaju nova imena.

Komisija za utvrđivanje naziva ulica i trgova grada Zrenjanina, u saradnji s mesnim zajednicama, utvrdila predloge naziva ulica prema pomenutom elaboratu. U međuvremenu je pribavljeno i pozitivno mišljenje nacionalnih saveta mađarske, rumunske i slovačke nacionalne manjine, kao i gradskog Saveta za međunacionalne odnose. Naposletku je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dao saglasnost Skupštini grada na usvajanje ovog rešenja.

Prema usvojenom rešenju, nove nazive dobija 16 gradskih ulica, koje do sada nisu imale imena. Te ulice će nositi imena Junaka Tibora Cerne, Spomenka Gospića, Diane Budisavljević, Kaplara Momčila Gavrića… Osim imena istorijskih ličnosti, ulice koje su do sada označavane samo brojevima nosiće i nazive kao što su Ritska, Lipova, Voćarska, Ratarska, Kanalska, Ribolovačka, Ulica Dudova, Okanjska, Žetelačka i Pčelarska. Nove nazive dobija i 31 ulica u Aradcu, Elemiru, Ečki, Orlovatu, Perlezu, Stajićevu, Tomaševcu i Čenti.

Comments are closed.