Press "Enter" to skip to content

Naš mladi sugrađanin osvaja nagrade na međunarodnim i internacionalnim takmičenjima

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Naš sugrađanin Dario Mihaljević upravo je na 16. Međunarodnom takmičenju “Zvezdane staze”, održanom u Kragujevcu, ostvario neverovatan uspeh osvojivši prvu nagradu “Pobednik 3a kategorije”. Ovogodišnji žiri festivala, koji je doneo odluku da Dario osvoji veoma visoke ocene i kritike i time ponosno ponese titulu Pobednik kategorije, činili su: Frank Anđelis iz Francuske, Anders Grote iz Norveške, Mario Stefano Pjetrodarki iz Italije, Dr. Katja Pupovac iz Srbije, kao i Radomir Tomić iz Srbije.

Dario je redovan učenik petog razreda muzičke škole ,,Josif Marinković“, smera Instrument – harmonika u klasi Branislava Simića. Do sada je učestvovao na mnogim internacionalnim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je zasluženo osvajao prve nagrade.

Harmoniku sviram od svoje 7 godine. Ljubav prema njoj sam nasledio od oca i svoje majke, koji su mi najveća podrška. Najveću zahvalnost za sve osvojene nagrade dugujem svom mentoru, nastavniku Branislavu Simiću. Ova prestižna nagrada mi je veoma bitna, jer svirati ispred ovako značajnih imena u svetu harmonike, ujedno osvojiti visoke ocene, zaista je moj najveći uspeh. Planiram da upišem srednju muzičku školu i nastavim svoje školovanje i usavršavanje.” rekao je Dario povodom osvajanja nagrade.

Dariu ovo nije prvi put da se takmiči. Za svih pet godina školovanja osvajao je prve nagrade na međunarodnim i internacionalnim takmičenjima. Učestvovao je na Beogradskom festivalu harmonike na kojoj je osvojio prvu nagradu nagradu, “Meh festu” u Zemunu na kojem je isto osvojio prvu nagradu, festivalu “Fantast” u Novom Bečej, takođe prvu nagradu, kao i na festivalu “Eufonija” u Novom Sadu na kojem je bio pobednik kategorije i ujedno, ponovo osvojio prvu nagradu.

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *