fbpx Press "Enter" to skip to content

Narodni muzej Zrenjanin u međunarodnom projektu “Train2Sustain”

Narodni muzej Zrenjanina, sa svojim partnerima iz Slovenije, Austrije i Grčke otpočeo je realizaciju evropskog Erasmus + projekta, pod nazivom „Train2Sustain“.

Kako su iz Narodnog muzeja naveli, reč je o projektu koji se primarno bavi mladima, angažovanim na polju kulture, bilo da su u pitanju mladi umetnici ili mladi edukatori, posebno u svetlu novonastale situacije izazvane Kovid virusom. Projekat je takođe namenjen i zaposlenima u kulturi koji rade sa mladima.

Pet partnerskih organizacija, tokom naredne dve godine, sarađivaće kako bi istražili što efikasnije nove načine predstavljanja kulturnih sadržaja, koristeći različite digitalne alate. U planu je i stvaranje internet okruženja koje će ponuditi zainteresovanima rezultate projekta. Mladima, kao i onima koji sa njima rade, trebalo bi kroz projekat pružiti odgovore koje veštine i digitalne alate mogu koristiti da predstave svoj rad i u uslovima stvorenim pandemijom Kovida – 19, kada je ograničen ili onemogućen rad ustanova kulture.

Cilj projekta je i da istraži kako su umetnici i zaposleni u kulturi prošli kroz težak period izolacije, zatvaranja i socijalne distance tokom pandemije, kao i kako da se bolje umreže i povežu, kako bi bolje afirmisali svoj rad u novonastalim okolnostima.
    
U okviru projekta u Narodnom muzeju Zrenjanin održana je i snimljena storytelling radionica a filmovi koji su snimljeni postavljeni su na društvene mreže. Na taj način se afirmiše arheološka zbirka Muzeja, izlazi se u susret zahtevima mlađe generacije, i istražuju se novi modeli rada muzeja u uslovima izazvanim pandemijom virusa kovid-19.

Linkovi na kojima se filmovi mogu pogledati su:
https://youtu.be/vlFFvfD9emQ
https://youtu.be/0qYgO3O0fuA
https://youtu.be/Ilss_45Qv94

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *