Press "Enter" to skip to content

Narodna stranka zahteva raskid ugovora sa fabrikom vode

Drugog objašnjenja nema za višedecenijski nedostatak vode u našem gradu. I, dok je Izrael našao rešenje za prečišćavanje morske vode, dok je Libija napravila veštačku reku ispod pustinje, pa čak i dok su predstavnici kineskih vlasti posetili izvorište „Jazak“ na Fruškoj Gori kako bi otkupom dela proizvodnje obezbedili svojim građanima na radu u Srbiji zdrave uslove života (jer neka vlast brine o svom narodu), mi u Zrenjaninu ostadosmo žedni usred Panonskog mora!


Zrenjanin danas niti ima vodu koja bi po kvalitetu zadovoljila sve uslove pravilnika i bila za „ljudsku upotrebu“, niti ima uslugu isporuke vode u zahtevanom obimu i kvalitetu, pa su naši sugrađani ostali i bez tehničke vode, jer je pritisak, a samim tim i protok u mreži drastično pao od trenutka puštanja u rad takozvane fabrike vode.


Narodna stranka ukazuje na mešetarenje ne samo gradske, već i vlasti na ostalim nivoima, da se ovaj fijasko opravda na razne, uglavnom neuspešne, načine. Od „lex specialis“ kojim se privatizuje resurs koji ne sme biti privatizovan, preko pritisaka na akreditovane laboratorije da izdaju povoljne analize koje bi opravdale skidanje zabrane upotrebe vode za piće, davanja iz budžeta našeg novca za raznorazne vratolomije ove „fabrike“ i njenih privatnih investitora, koji se smenjuju kao na traci, a sve samo da bi se zavarao trag ko su stvarni vlasnici, lista nepočinstava vremenom postaje samo duža.
Projekat tzv“fabrika vode“ je definitivno doživeo krah, za šta su direktno odgovorni predstavnici lokalne vlasti, ali i njihovi pretpostavljeni na nivou Republike.


Umesto da u predizbornoj kampanji slavodobitno seku crvenu vrpcu i predstavljaju se kao spasitelji, Narodna stranka zahteva od gradske vlasti da hitno raskine, po naše građane izuzetno nepovoljan ugovor, sa tzv „fabrikom vode“, kao i da od investitora zahteva obeštećenje za sve direktne i povezane troškove, koje su snosili građani. Takođe, tražimo i krivičnu odgovornost za sve one koji su se ogrešili o zakone ove zemlje, a na koje se tužioci potpuno oglušuju.


U krajnjem slučaju, cela opština Zrenjanin je u problemu sa pijaćom vodom i mi smatramo da bi rešenje trebalo da se traži i za naseljena mesta u našoj opštini, a ne samo za grad, jer ovim, kobajagi rešenjem, je izvršena diskriminacija onih koji ne žive u gradu. Potpuno smo svesni da nije važno samo kritikovati, već i ponuditi rešenje problema. A rešenja postoje, poput magistralnog cevovoda sanitarne vode od lokacija sa zdravstveno ispravnom vodom. S tim što bi se u realizaciji tih projekata vodilo računa prevashodno o potrebama građana, a ne ekonomskim benefitima lokalnih moćnika.

One Comment

  1. SRBraniac SRBraniac 27 маја, 2020

    Bravo za Narodnu stranku. Rešenja postoje, logična, jednostavna… Izgradili smo tolike gasovode, naftovode, a ne mozemo jedan cevovod… Najzad u gradu imamo toliko pravnih subjekata i investitora, koji ipak na neki nacin moraju biti socijalno odgovorni kada vec od nas dobijaju resurse na poklon red bi bio nesto i da vrate. NIS koji je “rodjen” u Zrenjaninu a ima znanje i iskustvo, ali i vlasnistvo nad svim eksploatacionim radovima u Vojvodini kao jedan, ali i svi ostali u saradnji sa gradjanima i na nivou regiona. Siguran sam da bi se ukljucili i fondovi EU.

    A Zrenjaninski vlastodrsci… Pa da imaju trunku savesti odavno bi sami otisli sa svojih funkcija u zaborav, jer ovako ce samo biti upamceni po zlu koje su naneli sopstvenom gradu i svojim sugradjanima!! “Poturice gore od Turaka!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *