fbpx Press "Enter" to skip to content

Narodna stranka: Građani ostavljeni bez javnog gradskog prevoza

Epidemiološka situacija prouzrokovana KOVIDom 19 je izazvala brojne probleme u našem društvu, između ostalog i u oblasti gradskog saobraćaja.


Nakon pauze tokom vanrednog stanja i letnjeg perioda, mnoge linije gradskog prevoza su početkom jeseni nastavile sa radom, ali u redukovanom režimu.

Narodna stranka Zrenjanin je u razgovoru sa našim sugrađanima došla do zaključka da su ljudi do nedavno imali razumevanja i snalazili se prema svojim mogućnostima. Upotreba dvotočkaša, kao najčešćeg vida prevoza većine građana, je smanjena dolaskom hladnijeg vremena. Niske temperature stvorile su ozbiljan problem svima koji nisu vozači automobila, kojima je taksi prevoz preskup, a i pešačenje nije adekvatno rešenje.


Stanovnici naselja Duvanika koriste samo liniju broj 3 gradskog prevoza, koja osim ovog, povezuje i naselje Šumica sa centrom grada i glavnom autobuskom stanicom. Pre uvođenja vanrednog stanja, „trojka“ je imala kontinuirane vožnje čitavog dana, ali je sada broj polazaka smanjen, i to tako da je poslednji polazak u 14.45, što je nedopustivo, jer su stanovnici ova dva velika gradska naselja do sledećeg jutra bez veze sa centrom grada.


Ni drugi delovi grada, poput Šećerane ili Mužlje, nisu povezani sa ostatkom grada u potrebnom obimu.
Žalbe i peticije građana nisu urodile nikakvim plodom. Gradski prevoznik, Netbus, kaže da nema interes u redovnim linijama, s obzirom na mali broj putnika. Činjenica jeste da je smanjen broj putnika, ali i da je stigla zima i da će vremenski uslovi biti sve gori.
Narodna stranka Zrenjanin zahteva od gradske vlasti i Netbusa da uvedu minibuseve ili iznađu neko drugo rešenje, da ne ostavljaju više hiljada naših sugrađana bez javnog gradskog prevoza, koji ne treba da bude profitabina, već društveno odgovorna kategorija.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *