fbpx Press "Enter" to skip to content

Na sajtu biblioteke “Žarko Zrenjanin” zvučne knjige za decu

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina do daljeg neće raditi sa korisnicima, ali podsećaju najmlađe da su na sajtu biblioteke dostupne zvučne knjige, koje mogu slušati u slobodnom vremenu.

SAJT GRADSKE NARODNE BIBLIOTEKE

Priče su snimili Jadranka Štefkovič, bibliotekari, zrenjaninski lutkari i Cane Partibrejkers.

– Knjige su prilagođene i slepim i slabovidim osobama, i njima je namenjen deo „Naslovna strana“ i „Sadržaj“ radi lakšeg snalaženja. Ostali mogu preći na odeljak „Tekst dela“ i slušati sadržaj koji smo zajednički pripremili. Slušajte nas i uživajte – objašnjava Jelena Đorđević Perc iz GNB Zrenjanin.

Na sajtu biblioteke dostupno je šest izdanja zvučnih knjiga za decu. Tu su “Bezobrazne note i nevaljale ajkule” Jasminke Petrović, “SMS priče“ Igora Kolarova., “Tegleća sreća” Pop D. Đurđev, “Zrenjaninski vatromet” trideset pisaca za decu, “Kada se razboleo petak” Dejan Aleksić i “Bajke plene i sa scene” istog autora.

Kako objašnjavaju u biblioteci,  „SMS priče“ čitali su bibliotekari zrenjaninske biblioteke, pojačani Canetom iz Partibrejkersa u priči „Cane mislilac“. Knjigu Jasminke Petrović za decu je čitala autorka, a glumci zrenjaninske lutkarske scene čitali su „Bajke plene i sa scene“ Dejana Aleksića“, dok je ostale knjige čitala Jadranka Štefković.

Biblioteka je saopštila da će blagovremeno obavestiti javnost o normalizaciji režima rada sa korisnicima. Ujedno se zahvalila sugrađanima na razumevanju. Istovremeno, u ovoj ustanovi kulture podsećaju najmlađe da su na sajtu biblioteke dostupne zvučne knjige, koje mogu slušati u slobodno vreme.

Izvor:RTV/Danas

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *