fbpx Press "Enter" to skip to content

Na aerodromu Ečka 43. Prvenstvo Srbije u aeroreli letenju

Predstojećeg vikenda u subotu 11. i nedelju 12. septembra, aerodrom Ečka biće mesto na kome će se okupiti piloti opšte avijacije, koji će se takmičiti u okviru 43. Prvenstva Srbije u aeroreli letenju, objavio je Vazduhoplovni savez Srbije.

Domaćin takmičenja je Aero klub „Zrenjanin“ sa Vazduhoplovnim savezom Srbije.

Na takmičenju će nastupiti 10 pilotskih posada iz Srbije, koje će se nadmetati za titulu državnog prvaka u ovom vazduhoplovnom sportu.

Prema pravilima takmičenja, mogu nastupiti piloti na svim tipovima aviona čije su putne brzine 130/150 kilometara na čas. Tako će ovom prilikom na aerodromu u Ečkoj posetioci moći da se posmatra letenje aviona tipa Cesna, Pajper, Utva 75 i drugih vazduhoplova posada iz aeroklubova iz Smedereva, Trstenika, Valjeva, Paraćina, Sombora, Zrenjanina… Pred takmičarima će biti takmičarsko letenje po unapred jasno definisanoj ruti, uz izvršenje zadataka izviđanja, vremenske tačnosti i preciznog sletanja, nakon čega će biti proglašen pobednik – novi državni prvak u ukupnom rezultatskom skoru.

Prema programu takmičenja, u subotu 11.septembra nakon pripreme posada, od 09:30 do 12:00 će biti izvršenje prve takmičarske maršute, a posle podne u vremenu od 13:00 do 17:30 izvršenje druge takmičarske maršute. U nedelju 12.septembra je rezervni dan za letenje i proglašenje pobednika je u vremenu od 10:00 do 12:00 časova.

Posle padobranaca koji su se nedavno takmičili na aerodromu u Ečkoj, ovoga puta u goste dolaze piloti, a domaćin Aero klub „Zrenjanin“ spremno očekuje sve zainteresovane posetioce koji se ovog vikenda mogu upoznati sa sportskim pilotima, disciplinom aeroreli letenje i načinom takmičenja u opštoj avijaciji.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *