fbpx Press "Enter" to skip to content

Muke stanovnika Mužlje i Mužljanske kolonije

Poslednjih dana inbox naše fejsbuk stranice zatrpan je porukama stanovnika iz naselja Mužlja i Mužljanska kolonija. Njihove pritužbe odnose se na saobraćajne probleme, odnosno na zatvaranje ulice Radnoti Mikloša za saobraćaj, zbog propadanja asfalta usled propadanja kanalizacione mreže.

Tragom vesti, obreli smo se na licu mesta u želji da saznamo šta sve muči stanovnike pomenutih naselja. Zatekli smo uglavnom porušenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, koja bi trebala da uputi putnike namernike kuda da zaobiđu navedene „radove“. U blizini kupališta Peskara kolovoz više podseća na površinu Meseca, nego na put na kojem bi trebala da saobraćaju motorna vozila. Tu zatičemo Ljubišu S., stanovnika Ilindenske ulice, koji svoju priču počinje konstatacijom da je naselje Kolonija izgleda zadnja rupa na svirali u ovom gradu.

„Među poslednjima smo dobili asfalt, kanalizaciju i kablovsku. Fiksna telefonija je dovedena u red tek pre par godina. Čim krene hladnije vreme, počinje struja da nestaje po nekoliko puta na dan. Gradski autobus gotovo da nemamo, ide par puta na dan, kao da živimo na selu, a ne na dva kilometra od centra. Ovo što se desilo u ulici Radnoti Mikloša moglo se davno rešiti, jer se put na tom mestu sleže već godinama. Ljudi iz Vodovoda su to znali, jer se to dešava ispred njihove crpne stanice. Sada nam kroz ulice koje nisu ni za saobraćaj automobila prolaze šleperi, cisterne i autobusi. Iskreno, bojimo se zime, jer se ovo do tad neće rešiti, a uništiće nam i ovo malo kolovoza što imamo”, završava svoju priču Ljubiša.

ALTERNATIVNI PRAVCI

“Kroz ulicu Tot Ištvana i pre ove havarije saobraćali su kiperi koji nose pesak sa obližnje Peskare na sva gradska gradilišta, a sada ih ima još više zbog gradnje obilaznice i Ling Longa. Kada na to dodamo i ostala vozila, koja je sada koriste kao obilazak, možete zamislite kako je ovde lepo živeti”, jada nam se Mihalj P. koga smo zatekli u toj ulici. 

Dodaje da se mogu pohvaliti i izvorištem „čiste“ zrenjaninske vode, jer je na početku ulice pukla i vodovodna cev, dok u polovini ulice već nedeljama ne radi rasveta. Tu se nalazi i pešački prelaz koji prelaze sva deca sa Kolonije koja pohađaju OŠ “Servo Mihalj”. “Uz ovaj intenzitet saobraćaja, pribojavamo se da će se desiti neka tragedija”, kaže Mihalj.

JKP “Vodovod i kanalizacija”

28. jula smo se prvi put obratili “Vodovodu” sa pitanjem kada će biti gotovi radovi, tada je Siniša Gajin odgovrio da je sve je proceduralno komplikovano i trenutno se radi na rešavanju problema, kada bude preciznijih informacija građani će biti obavešteni.

24. septembra iz “Vodovoda”su saopštili da su u pitanju vrlo zahtevni radovi i da je potrebna vrlo specifična oprema, te da je u toku raspisivanje javne nabavke i da se nada brzom početku i samih radova, u narednih desetak dana.

Siniša Gajin iz službe informisanja JKP “Vodovod i kanalizacija” u izjavi za RTV “Santos” 14. oktobra kaže da se priprema javna nabavka, kao i to da će uskoro početi i radovi.

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *