Press "Enter" to skip to content

Metla 2020: Tržni centar na Bagljašu se raspada

Nekada jedno od lepših mesta u našem gradu, tržni centar na Bagljašu, mesto brojnih lokala, kao kancelarije mesne zajednice gde stanovnici najvećeg naselja u Zrenjaninu obavljaju nabavku namirnica ali i druge potrebe je trenutno u jako lošem stanju. Krovovi prokišnjavaju, smeća ima u svakom ćošku pa i u fontani. Otpadaju plafoni, zidovi se urušavaju, pločice po kojima gazimo se lome i nestaju iz dana u dan itd. Umesto lepote i multifunkcionalnosti ovaj projekat nam donosi sliku neke stare fabrike u fazi raspadanja.

Ono što nas naročito brine i gde stavljamo poseban akcenat jeste bezbednost naših sugrađana. Na slikama vidimo delove gde postoji opasnost da se ceo plafon obruši na ljude koji prolaze kroz hodnike tržnog centra, zatim naponski kabl koji može i glavom da se zakači, parčad stakla otpadaju sa razbijenih svetlarnika, neujednačene podove gde neko od sugrađana može da doživi ozbiljnu povredu i možemo tako nabrajati još u nedogled. A sve to u krugu od 50 metara od mesne zajednice!!!

Apelujemo na gradske vlasti ali i na MZ da hitno reaguju i saniraju rizike po zdravlje građana. Nemar za higijenom i estetikom gledamo već godinama ali kada je pitanje bezbednosti ne pristajemo na kompromise i obećanja već očekujemo momentalnu reakciju.

Nedopustivo je da građani obaveštavaju nadležne prenabrekle od administracije prepune stranačkog kadra.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *