fbpx Press "Enter" to skip to content

MaxBet 2. Zrenjaninski maraton u nedelju, pojedine ulice biće zatvorene

MaxBet 2. Zrenjaninski maraton biće održan u nedelju, 29. maja, u organizaciji Sportskog udruženja Maraton Tim Zrenjanin, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Gradskoj kući.

Vladimir Satanar, član organizacionog tima rekao je da će MaxBet 2. Zrenjaninski maraton biti otvoren u nedelju u 9 časova na Trgu Slobode, kada će startovati i glavna trka od 42 kilometra.

“Startovaće i Trka za osobe sa invaliditetom, za koje smo prošle godine posebno prilagodili stazu, u 10 časova, izuzetno zanimljiva će biti i Trka sa osmehom za najmlađe, a organizujemo i Trku zaodovoljstva na 7 kilometara, kao i štafetnu trku i polumaraton” najavio je Stanar.

Ukazao je i da su prijave otvorene i da se zainteresovani još mogu prijaviti.

Srđan Neškovski iz udruženja Maraton Tim Zrenjanin rekao je da je staza koncipirana tako da ne zatvara kolektivna stanovanja i da će građani nesmetano moći da se kreću, a da je staza bezbedna za trkače.

Organizaciju Maratona podržao je i Grad Zrenajnin a zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da je to još jedan od dokaza da taj grad jeste grad sporta i pozvao Zrenjanince da dođu i učestvuju u Maratonu, posebno u Trci zadovoljstva koja predstavlja priliku ne samo za trčanje, već i druženje.

Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina takođe je pozvala sugrađane, one koji će trčati, ali i one koji neće, da budu na ulicama Zrenjanina i da svojim prisustvom uveličaju tu sportsku manifestaciju, za koju je do sada prijavljeno oko 700 učesnika iz šest zemalja.