Press "Enter" to skip to content

Marton: LSV učestvuje u dijalogu, naš interes je da zaštitimo prava građana i građanki Vojvodine

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je u razgovoru za portal Talas istakao da je stav LSV-a o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije jasan: smatraju da je on koristan, ali da je samo prvi korak, te da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, gde im je mesto. LSV će, kako kaže, nastaviti da dolazi na sastanke jer veruju da je dobro što neko pokušava da „pomiri strane, kojih nema samo dve nego više“ u Srbiji.

Govoreći o donošenju odluke o učešću na izborima, Marton smatra da svako ima legitimno pravo da tu odluku donese za sebe:

– Savez za Srbiju ima svoje legitimno pravo da donese odluku o bojkotu, ali to njihovo pravo ne sme zadirati u pravo nekoga drugog. Nisam u potpunosti siguran da će oni, kao ni drugi koji sada zagovaraju bojkot, zapravo bojkotovati izbore. Što se tiče Lige, mi smo samostalni politički subjekt koji ima svoje interese – prevashodno, to je zaštita prava građana i građanki Vojvodine, ali i decentralizacija Srbije. To se bez učešća u političkom životu i institucijama ne može ostvariti – kazao je Marton i dodao da poziva „sve druge da se ne vode interesima pojedinaca koji trenutno nisu u parlamentima, a pozivaju na vaninsitucionalnu borbu“.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *