fbpx Press "Enter" to skip to content

“Mali sajam sporta” poslao lepu sliku s Trga slobode

ZRENJANIN – Segmentom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan – vežbanje sa Ristom sportistom”, u kom su učestvovali mališani iz dečjih vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin, danas je na Trgu slobode u prepodnevnim časovima počeo “Mali sajam sporta”, manifestacija koja se održava u organizaciji Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina i njegovih institucija. Sajam je zamišljen kao jedinstvena promocija sportske ponude Zrenjanina i obuhvatio je više sportskih poligona i štandova, uz predstavljanje sportova i klubova, kao i održavanje sportskog seminara na temu “Trening snage kod mladih”, sa predavačem prof. dr Markom Stojanovićem. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajko Petrović i Vukosava Đapić Atanacković, kao i proslavljeni zrenjaninski sportisti i olimpijci, rukometaš Momir Rnić, odbojkaši Nikola i Vanja Grbić i plivačica Miroslava Najdanovski. 

“Mali sajam sporta” manifestacija je koju ove godine Sportski savez Srbije organizuje u 10 gradova naše zemlje, a održavanje sajma u Zrenjaninu ujedno je i deo agende za promociju Zrenjanina kao Evropskog grada sporta 2021. godine.

Comments are closed.