Press "Enter" to skip to content

LSV PRISUSTVOVALA DIJALOGU VLASTI I OPOZICIJE

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

 Potvrdilo se ono što Liga socijaldemokrata Vojvodine tvrdi od početka, a to je da dijalog predstavnika vlasti i opozicije treba da se vodi u institucijama, pre svih u Narodnoj skupštini Republike Srbije, izjavio je predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović nakon sastanka održanog na Fakultetu političkih nauka. Kako je rekao, sam dijalog vlasti i opozicije bi tada bio daleko kvalitetniji i bolji.

– Očekivali smo više od ovih sastanaka. No, što se tiče samog poziva na bojkot izbora to rade upravo oni koji su same izborne zakone donosili, kao i Ustav iz 2006, protiv kojeg su jedino bili LSV i LDP. Oni koji danas pozivaju na bojkot to rade samo iz jednog razloga: samo zato što SNS surovije sprovodi zakone koji su oni izglasali – ukazao je Šućurović podsećajući da LSV od početka ima predlog novog izbornog zakona, koji Srbiju ne vidi kao jednu izbornu jedinicu, već podeljenu na četiri.

Šućurović je istakao i da predstavnici vlasti, koalicije okupljene oko SNS, sprovodi teror nad svima onima koji žele da učestvuju na izborima, a tu silu primenjuju i na samim sastancima.

– Primer tog delovanja su izbori za savete Mesnih zajednica u južnom Banatu. Iz tog razloga moram da kažem, da LSV neće bojkotovati izbore, učestvovaće na njima, ali samo ako imamo osnovna biračka prava kao i da nećemo dozvoliti da se vrši teror nad našim članovima – zaključio je Šućurović dodajući da se, iako nema pomaka kada je reč o izbornim uslovima, dijalog mora nastaviti, jer “gde on prestane, tu počinje nasilje”.

Sastanku na Fakultetu političkih nauka, uz Šućurovića, prisustvovao je i portparol LSV Aleksandar Marton.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *