Press "Enter" to skip to content

LSV: Nećemo u vlast sa SNS u Novom Sadu ako na listi naprednjaka bude Bokan

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da, ukoliko je tačna vest da će Tomislav Bokan iz pokreta Dinara-Drina-Dunav biti na listi Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim izborima, preko toga neće preći, jer su u „komunalnu koaliciju“ u Novom Sadu sa SNS-om ušli „baš zato da se na vlast ne bi vratio Bokan i njemu slični“.

„Vest o mogućem zajedničkom nastupu SNS na predstojećim izborima s Bokanovom interesnom grupom za nas predstavlja više nego neprijatno iznenađenje i – ako je to tačno – granicu preko koje nećemo preći“, navodi se u saopštenju.

Ocenili su da Novi Sad „jako dobro pamti učešće Tomislava Bokana i pokreta Dinara-Drina-Dunav u gradskoj vlasti“.

„Bokan je simbol i centralna figura perioda kad je Novi Sad bio daleko od Evropske prestonice kulture i Evropske prestonice mladih. To je bilo vreme kad su stručni ljudi u komunalnim preduzećima zamenjivani nestručnim rođacima. To je bilo vreme kad je Tomislavu Bokanu, tadašnjem direktoru JP Urbanizam bačena bomba pod automobil“, podsetio je LSV.

Naveli su da su, kada su Bokan „i njegova interesna grupa“ upravljali JKP Vodovod i kanalizacija, „investicije i razvoj zaustavljeni, dovedeno je u pitanje i održavanje čitavog sistema, a Novi Sad se obrukao pred sobom i svetom zbog osveštavanja vode u gradskom vodovodu„.

„Zbog nezakonitog zapošljavanja u tom preduzeću Bokan je pre tri godine osuđen na deset meseci kućnog pritvora. Nažalost, postupak za kupovinu glasova na izborima 2012. godine je zastareo pre godinu i po dana. Novi Sad ne zaslužuje da o njegovom razvoju odlučuje osvedočeni nakupac glasova i vođa interesne grupe kakav je Tomislav Bokan. Nama je Novi Sad glavni grad. Nama nakupci glasova nisu i ne mogu biti društvo“, naveli su iz LSV.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *