fbpx Press "Enter" to skip to content

LSV: Desni ekstremizam u porastu

Redakcija
Pratite nas
Latest posts by Redakcija (see all)

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državne organe da prestanu sa ćutanjem na aktivnosti grupa sa fašističkim i ekstremističkim idejama, koje su veoma prisutne u našem društvu.
Danas ceo svet obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Nažalost, ta borba je često slabo primetna i svodi se na obično poštovanje forme.
U našem društvu to nije dovoljno!

Potrebno je znatno snažnije ući u borbu protiv protagonista ideologije krvi i tla.
LSV se već dugo zalaže za donošenje Zakona o Starom sajmištu i očekujemo da će se on uskoro naći u skupštinskoj proceduri. Mesto stradanja hiljada naših sugrađana jevrejske nacionalnosti mora postati mesto podsećanja na ideologiju mržnje, koja je u smrt odvela milione građana Evrope i sveta. 


Država se mora uhvatiti u koštac sa ekstremno desnim grupama koje aktivno deluju u Srbiji. 
Nedopustivo je da Srbijom u XXI veku odjekuju pesme u kojima se poziva na sukobe i ubistva. Još je gore što se promocije revizionističkih knjiga, koje negiraju počinjene zločine, organizuju u objektima Vojske Srbije. 
Zašto nadležni organi ne postupaju po službenoj dužnosti i ne kažnjavaju pojedince i grupe koje otvoreno krše Ustav i zakone naše države? 
Na kraju krajeva, zašto u Narodnoj Skupštini Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac? 
LSV to smatra sramotom državnih institucija! 

Naša zemlja se mora modernizovati i upristojiti. To neće postići bez jasne politike osude svih vrsta ekstremizama. 
Zločini nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu dovoljna su opomena, a devedesete godine su pokazale da je zlo i dalje oko nas. 

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Aleksandar Marton

2 Comments

  1. eks eks 14 новембра, 2019

    LSV je klasična secesionistička stranka, a desni populizam naziva ekstremizmom, jer se suprotstavlja secesionizmu. Čanak i Kostreš su u više navrata ispoljili svoju srbofobiju , a Čanak je svojom pristrasnošću prema onome što se radi u Hrvatskoj, izbegavajući da osudi proustaške tendencije, praktično demantovao svoju priču o antifašizmu. Čanak je lažni antifašista.

  2. dobro pamtim sve dobro pamtim sve 14 новембра, 2019

    Martone, ocigledno ti fali besplatno putovanje u lijep nasu sa sluzbenim automobilom…Dok je takvih kao LSV, Vucic ce biti manje zlo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *