Press "Enter" to skip to content

KORZO FEST, DEVET GODINA U GLAVNOJ ULICI

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Korzo fest je manifestacija koja je nastala 2011. godine u okviru aktivnosti Zone unapređenog poslovanja, sa željom da se kroz različite programe u centru Zrenjanina, građanima ponude kulturni i zabavni sadržaji koji će evocirati i vratiti prave vrednosti i uneti pozitivnu energiju.
      Manifestacija je tokom prethodnih godina ostvarila svoj cilj, a to je da se građani i gosti grada tokom letnjih dana pre svega zabave i dobro osećaju u glavnoj ulici, gde se u letnjim večernjim časovima sedi u baštama ugostiteljskih objekata ili šeta kao nekada na korzou.

Inicijatori i idejni tvorci bili su Marjan Rončević – preduzetnik i predsednik BID-a, Vlada Đurić iz Kulturnog centra Zrenjanin, Radovan Moldovan iz KUD-a „Pionir”, Viorel Flora – akademski slikar, Zoran Jerković – sportski radnik i Vladimir Vasiljev, tadašnji direktor Gradske biblioteke.

        Mesto održavanja manifestacije je ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića – prostor ispred Vodotornja, ispred nekadašnje robne kuće i plato ispred „Dunav osiguranja”.

Ove, 2019. godine, program će se održavati od 05. jula do 10. avgusta, svakog vikenda, petkom i subotomod 19 do 24 časa.

        Za najmlađe program će počinjati u 19 časova i deca će imati priliku da gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, plešu sa plesnim grupama, pevaju sa horovima i učestvuju u slikarskim i radionicama starih zanata. Za njih su angažovani klovnovi i animatori obučeni u likove iz njihovih omiljenih crtaća.

Kao i prošle godine, zahvaljujući “Janjinim staklenim iskrama” naši sugrađani će imati priliku da nauče kako se prave mozaici od stakla.
       Starije sugrađane, za razliku od prošlih godina očekuju tematski vikendi, predavanja psihologa na zanimljive teme, nastup stend ap (stand up) komičara, koncerti bendova različitih muzičkih žanrova, od 22 časa..

One Comment

  1. Ratko Coric Ratko Coric јул 2, 2019

    Dobro vece,
    da li ce biti organizovane ulicne i prodaje rukotvorina?Nesto kao ”Bazar za pazar” sto je bio?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *