fbpx Press "Enter" to skip to content

Kompanija Linglong želi da prilagodi svoje ekološke standarde zakonima Srbije

ZRENJANIN – -Kineska kompanija za proizvodnju guma Linglong trudiće se da sve svoje standarde koji se tiču zaštite životne sredine prilagodi zakonima Srbije, rekao je danas Liu Binghong, šef departmana za zaštitu životne sredine, zdravlje i bezbednost na radu u toj kompaniji.

Liu je posle sastanka sa zamenikom gradonačelnika Zrenjanina Sašom Santovcem rekao da je želja Linglonga da i dalje što više učestvuje u javnim dogadjajima koje su u interesu zajednice i grada Zrenjanin i da nastoji da taj grad učine zdravijim mestom za život i maksimalno ispune svoju društvenu odgovornost.

Santovac je ukazao da je današnji sastanak održan na Dan planete zemlje i da se razgovaralo o saradnji u narednom periodu, zapošljavanju, a da je akcenat bio na ekologiji i zaštiti životne sredine.

Ukazao je da je dolazak Linglonga u Zrenjanin od velikog značaja je za celu teritoriju Banata, jer će pogoni te fabrike doneti ogroman napredak.

“To nije samo 1.200 novih radnih mesta, već će moći više novca da se uloži i u putnu mrežu, a to podrazumeva autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji je toliko veliki i višestruko važan projekat, da njegov značaj prevazilazi lokalne okvire”, rekao je Santovac.

Dodao je da grad Zrenjanin ove godine u unapredjenje saobraćajne infastrukture iz svog budžeta ulaže više od 220 miliona dinara.

Kako je naveo, Linglong je pokazao želju da se uključi u svakodnevni život grada, da ga uredjuju, ulepšavaju i da posle otvaranja fabrike nastave akcije koje za cilj imaju unapredjenje kvaliteta života gradjana.

Podsetio je da se ta kompanija nedavno priključila akciji ozelenjavanja i pošumljavanja.

Foto: zrenjanin.rs

Comments are closed.