Press "Enter" to skip to content

Medijski konkursi: Sumnjivi stručnjaci predloženi od fantomskih udruženja.

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Prošlo je mesec dana od zatvaranja konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zrenjanina u 2019. godini.

Na sajtu Grada je objavljen dokument sa članovima komisije koja će određivati kako će se raspodeliti novac iz zrenjaninskog budžeta namenjen medijskim projektima.

Sredstva opredeljenja Odlukom o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zrenjanina u 2019. godini, iznose 10.000.000,00 dinara.

„U Srbiji je sve promenjivo osim konkursa na kojima se dodeljuje novac medijima i kulturnim projektima. To je uvek namešteno i tu nema popravke.“

Ovim rečima je jedan dugogodišnji član komisija za dodelu novca na javnim konkursima u razgovoru za BIRN objasnio trenutno stanje u Srbiji po ovom pitanju.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ukazuju da je u vojvođanskim lokalnim samoupravama u pitanju organizovana grupa od desetak osoba koji u pojedinim lokalnim samoupravama dobijaju novac za svoje medije, a u drugim izigravaju „eksperte“ za procenu vrednosti projekata. I predloženi su od fantomskih udruženja.

Članovi komisije za ovu godinu Radojica Mali, Zorana Bogdanović i Aleksandra Plavšić su protekle godine učestvovali u ukupno 18 komisija na teritoriji AP Vojvodine (Mali:10;Bogdanović:4;Plavšić:4)

U predhodne dve godine najviše sredstava iz gradskog budžeta dobila je medijska kuća RTV Santos.

Foto:Fonet / Izvor: Krik

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *