Press "Enter" to skip to content

Ko organizuje šetnju podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu?

Udruženje Centar za razvoj Beograda saopštilo je da će 17. januara na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu organizovati skup podrške prijateljstvu Srbije i Rusije, na kojem će govoriti predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Direktor ove organizacije Vladimir Jestrović izjavio je da tu organizaciju niko (zvanično) ne podržava i da on poziva sve “normalne i pristojne građane Srbije” da dođu na šetnju podrške koja će biti organizovana tog dana u 15 časova.

U bazi Agencije za privredne registre smo proverili ko stoji iza ove ogranizacije i došli do podataka da je “Udruženje Centar za razvoj Beograda “ ovo ime dobilo u septembru 2018 godine i to promenom imena već postojećeg udruženja koje se zvalo “Dunavski festival” koje je osnovano 2013 godine i imalo sedište u Novom Sadu.

Vladimir Jestrović zakonski zastupnik ovog udruženja je javnosti poznat i kao portparol političke organizacije “Srpska liga” koja ima sedište u Novom Sadu. Takođe Marković Bogoljub koji je podneo poslednji dostupan finansijski izveštaj dosatupan na sajtu APR-a je poznat u Novom Sadu između ostalog kao osoba koja je bila na listi Srpsko Ruskog pokreta (Srpska liga) na izborima za Skupštinu AP Vojvodine u 2016 godini.

Osnivač Srpske lige Aleksandar Đurđev je dospeo u javnost kada je 2015 godine otpušten iz novosadskog Javnog komunalnog preduzeća Informatika zbog politike koju on i ta stranka zastupaju. Kako su tada sami naveli “Progon Đurđeva počinje u trenutku kada Srpska liga poziva i aktivno radi na ujedinjenju desnih političkih snaga”

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

One Comment

  1. Pera Pera јануар 10, 2019

    Ko organizuje?
    Vučićeve botine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *