1

Ko organizuje šetnju podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu?

Udruženje Centar za razvoj Beograda saopštilo je da će 17. januara na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu organizovati skup podrške prijateljstvu Srbije i Rusije, na kojem će govoriti predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Direktor ove organizacije Vladimir Jestrović izjavio je da tu organizaciju niko (zvanično) ne podržava i da on poziva sve “normalne i pristojne građane Srbije” da dođu na šetnju podrške koja će biti organizovana tog dana u 15 časova.

U bazi Agencije za privredne registre smo proverili ko stoji iza ove ogranizacije i došli do podataka da je “Udruženje Centar za razvoj Beograda “ ovo ime dobilo u septembru 2018 godine i to promenom imena već postojećeg udruženja koje se zvalo “Dunavski festival” koje je osnovano 2013 godine i imalo sedište u Novom Sadu.

Vladimir Jestrović zakonski zastupnik ovog udruženja je javnosti poznat i kao portparol političke organizacije “Srpska liga” koja ima sedište u Novom Sadu. Takođe Marković Bogoljub koji je podneo poslednji dostupan finansijski izveštaj dosatupan na sajtu APR-a je poznat u Novom Sadu između ostalog kao osoba koja je bila na listi Srpsko Ruskog pokreta (Srpska liga) na izborima za Skupštinu AP Vojvodine u 2016 godini.

Osnivač Srpske lige Aleksandar Đurđev je dospeo u javnost kada je 2015 godine otpušten iz novosadskog Javnog komunalnog preduzeća Informatika zbog politike koju on i ta stranka zastupaju. Kako su tada sami naveli “Progon Đurđeva počinje u trenutku kada Srpska liga poziva i aktivno radi na ujedinjenju desnih političkih snaga”

One Comment

Ostavite komentar