Press "Enter" to skip to content

Kako rastu troškovi predviđeni budžetom grada

Krajem prošle godine usvojen je budžet grada Zrenjanina za 2019 godinu. Budžetom je predviđen deficit od 264.000.000,00 dinara, ali i određeno povećanje plata.

Budžet za 2019 godinu.

Ako uporedimo budžet iz 2018 godine sa ovogodišnjim videćemo da su porasli troškovi za plate zaposlenih, naknade u naturi, nagrade zaposlenima, troškovi putovanja, usluge po ugovoru, specijalizovane usluge, troškovi održavanja kao i troškovi materijala.

Budžet za 2018 godinu.

Dakle ovo poređenje je za poslednja dva budžeta sadašnje gradske vlasti, pogledom na prva dva budžeta sadašnje vlasti možemo ustanoviti da su na primer troškovi putovanja porasli za 15 miliona dinara, nagrade zaposlenima za 11 miliona dinara a usluge po ugovoru za čak 320 miliona dinara u odnosu na 2012 godinu, prvu godinu vladavine Srpske napredne stranke. Činjenica je da je budžet za tu godinu izrađen od strane bivše vlasti pa se ne može realno sagledati.

Budžet 2012 godina.

Ako uzmemo u obzir prvi budžet koji je SNS uradila po dolasku na vlast vidimo da su uglavnom sve stavke povećane već u prvom budžetu koji su samostalno uradili stručnjaci iz tada nove vlasti.

Budžet 2013 godina.

Kao primer, državni revizori su za reviziju budžeta grada 2016 godine između ostalog u svom izveštaju napomenuli da su Gradskim funkcionerima isplaćene plate u većem iznosu nego što to zakon dozvoljava. Na platni spisak neosnovano su stavljeni zamenik i pomoćnik predsednika Skupštine. Načelnica GU i njen zamenik primili su 2,2 miliona dinara od Gradskog veća, s kojim nemaju nikakve veze.

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *