Press "Enter" to skip to content

Kada nam deca održe lekciju iz humanosti!

Nedavno se na Bagljašu pojavilo maleno štene. Ništa čudno, pasa po ulici ima stalno… Ali, ovog puta se desilo i nešto što se ne viđa tako često – deca iz naselja su se organizovala da mu pomognu. Nahranili su ga, kućicu mu napravili, svi srećni bili, neke tate pomogle… A onda se pojavila izvesna “žena”, surovo šutnula štene i napala decu… Nastala je opšta histerija… Deca plaču, ona uporno napada… Sve dok se neke tate i jedna mama nisu pojavili, očitali joj lekciju i pripretili tužbom. Smirila se.

Deca su sledećeg dana psu kupila i ogrlicu protiv buva, okupali ga, čuvali po ceo dan, pokazali svima šta znači biti Čovek, mali Čovek koji stasava u velikog odgovornog Čoveka!

Psić je sad sklonjen s ulice u privremeni smeštaj, zaštićen od saobraćaja i zlih ljudi, i čeka udomljenje.

Bravo za decu i bravo za njihove roditelje!

Udruženje za brigu o životinjama Beta iz Zrenjanina je oduševljeno reakcijom dece:

“Odrasli su uzor deci i bez obzira šta pričamo, deca će posmatrati naša dela i tako će učiti o Životu. Ipak, jednu stvar će deca uvek raditi bolje od nas – VOLETI. Ljubav u svoj svojoj punini pokazali su ovi mališani celome gradu i za to im HVALA”

Kao epilog ovog vrlo emotivnog i burnog događaja, imamo organizovanje drižine “Slobodni Aktivisti Bagljaš”. Hranitelji u naselju se povezuju u nameri da bolje brinu o napuštenim životinjama, da budu podrška jedni drugima i rade na edukaciji sugrađana o odgovornom vlasništvu i potrebi pomaganja svim bićima u našem okruženju i očuvanju prirodne ravnoteže.

Kada bi svako učinio bar malo svima bi nam bilo bolje.

foto:lagottolady.com

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *