Press "Enter" to skip to content

Jovanović (Metla 2020): Bliži smo izlasku na izbore nego bojkotu

Član Predsedništva Pokreta Metla 2020 i lider DSS Miloš Jovanović izjavio je da je taj pokret bliži izlasku na izbore u Srbiji nego njihovom bojkotu.

Na tribini u Zrenjaninu, Jovanović je rekao da bi “bio prvi za bojkot da misli da on može da uspe”, ali “nema socijalnog bunta u zemlji i nismo mlada nacija što su preduslovi za vaninstitucionalnu borbu”.

Jovanović je ocenio i da političari koji se zalažu za bojkot “nisu baš najomiljeniji” i rekao da ne želi da “ostavi Srbiju Vučiću i Đilasu”, već da se bori za podršku građana svojim idejama.

Jovanović je kazao da u Srbiji godišnje milijardu evra iz budžeta ode u privatne džepove ljudima koji su vlast ili su povezani sa njima i da “partije kao okupacione vojske tlače Srbiju”.

Zato je “neophodno njihovo razvlašćivanje kroz promenu izbornog sistema i uvođenje većinskog gde bi se glasalo za ljude po imenu i prezimenu”, zaključio je lider DSS.

Pored Jovanovića na tribini su govorili Zoran Sandić član predsedništva Pokreta “Metla 2020”, Zlata Đerić i Ivan Matović.

Zoran Sandić je skrenuo pažnju na loše rezultate lokalne vlasti i na nedostatak vizije po pitanju napretka grada.

Pokret Metla 2020 će ponuditi građanima Zrenjanina razvojni program koji će potvrditi naše namere da se ozbiljno uzhvatimo u koštac sa ključnim problemima u našem gradu. Prioritet nove vlasti mora biti sprečavanje odlaska mladih u inostranstvo i svi programi i planovi moraju se usmeriti u tom pravcu” izjavio je Sandić.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *